ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη: Νοίκιαζαν λιμουζίνες και τις πουλούσαν στη Βουλγαρία

Απίστευτη απάτη: Νοίκιαζαν λιμουζίνες και τις πουλούσαν στη Βουλγαρία

«Χρυσές» δουλειές φαίνεται πως έκανε κύκλωμα που δρούσε στη χώρα μας, τα μέλη του οποίου διακινούσαν κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

Για την υπόθεση, οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 48 και 32 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα δύο μέλη του κυκλώματος, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, ενοικίαζαν πολυτελή οχήματα, τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα, και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν, σε πιο χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Μάλιστα, οι τιμές πώλησης κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία έφθανε ακόμα και τα 50.000 ευρώ.

Για να καταφέρουν να νοικιάσουν τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος.

Πώς έπεσαν στην παγίδα οι δράστες

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης τους, είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς απόπειρες, την 25 και 26-6-2014, παράνομης ενοικίασης από τον 48χρονο.

Συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου, ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. την επόμενη ημέρα, ο 48χρονος μετέβη σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιασμένοι για την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος. Στις 27 Ιουνίου οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω τα δύο άτομα, ενώ επιχειρούσαν να ενοικιάσουν το πολυτελές αυτοκίνητο, από το προαναφερόμενο κατάστημα στην Αγία Παρασκευή.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο συλληφθέντες είχαν προβεί σε άλλες δύο τουλάχιστον παράνομες υπενοικιάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013, ιδιοποιούμενοι παράνομα δύο πολυτελή οχήματα.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 29χρονος Αλβανός για κατοχή και διακίνηση κοκαίνης

Δύο Έλληνες έκλεψαν 36,5 εκατ. ευρώ από 360.000 Γερμανούς