ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2014: Οι πρώτες αντιδράσεις για τις βαθμολογίες

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2014: Οι πρώτες αντιδράσεις για τις βαθμολογίες

«Πλημμύρισαν» από τελειόφοιτους και γονείς τα Λύκεια, λίγο μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία

- Τι λένε υποψήφιοι στο Newsbomb.gr σχολιάζοντας τα αποτελέσματα

Έξω από τα Λύκεια βρέθηκαν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2014, προκειμένου να δουν τις βαθμολογίες τους, όπου και αναρτήθηκαν τόσο στα σχολεία, όσο και στο Διαδίκτυο. Στο πρόσωπο κάποιων τελειόφοιτων «ζωγραφισμένο» ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ άλλων η απογοήτευση.Το κλίμα στο 3 Λύκειο Αχαρνών καταγράφεται θετικό, καθώς οι περισσότεροι από τους υποψηφίους δηλώνουν στο Newsbomb.gr ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα, ενώ εκτιμούν πως περνούν στη σχολή που επιθυμούν. Ωστόσο, το μέλλον των υποψηφίων θα κριθεί τέλη Αυγούστου, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Τα χαμόγελα και το "εισιτήριο" για τις σχολές

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έγραψα σχετικά καλά και περνάω εκεί που θέλω. Ωστόσο, περιμένω με αγωνία να δω και τα αποτελέσματα στα ξενόγλωσσα μαθήματα» δήλωσε στο Newsbomb.gr μία τελειόφοιτη, η οποία πήγε στο 3 Λύκειο Αχαρνών, όπου είχαν αναρτηθεί οι βαθμολογίες, τόσο της ίδιας, όσο και των παλιών της συμμαθητών. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των άλλων παιδιών υποστήριξε πως οι περισσότεροι φαίνεται να πήγαν έτσι όπως καλά, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι οι βάσεις πρόκειται να πέσουν.

Αντίθετα, όχι και το τόσο ευχαριστημένος δηλώνει ένας υποψήφιος, παρόλο που όπως υποστηρίζει φαίνεται να περνάει σε κάποια σχολή.

«Η βαθμολογία μου στην έκθεση δεν ήταν καλή, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα», δηλώνει με χαμόγελο στα χείλη ένας τελειόφοιτος, ο οποίος, όπως εκτιμά φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρό του.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων εμφανίστηκε και μία άλλη υποψήφια. Μιλώντας στο Newsbomb.gr υποστήριξε πως η βαθμολογία ήταν λίγο καλύτερη σε κάποια μαθήματα απ’ ότι περίμενε, εξασφαλίζοντας απ’ ότι φαίνεται το «εισιτήριο» για την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμεί.

«Άμα διαβάσεις θα γράψεις, άμα δεν διαβάσεις δεν θα γράψεις» δήλωσε μία άλλη τελειόφοιτη, η οποία όπως υποστήριξε θα ξαναδώσει του χρόνου Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Οι πανελλήνιες θέλουν θυσίες

Την άποψη ότι οι βαθμολογίες των παιδιών αναμένεται να παρουσιάσουν και φέτος υψηλά ποσοστά εξέφρασε καθηγητής Μαθηματικών του 3ου Λυκείου Αχαρνών.
«Το σχολείο μας πάντα έχει ποσοστά επιτυχίας πάνω από 75% με 80% . Παρόλο που είμαστε σε μία περιοχή που πλήττεται οικονομικά, τα παιδιά πήγαν καλά και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές». Σύμφωνα με τον ίδιο, το «κλειδί» για την επιτυχία στις πανελλήνιες είναι το σωστό και συστηματικό διάβασμα και οι θυσίες των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα - Πανελληνίες 2014: Δείτε τους βαθμούς των μαθημάτων με ένα κλικ