ΕΛΛΑΔΑ

Κατέσχεσαν ποσότητα – μαμούθ λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά

Κατέσχεσαν ποσότητα – μαμούθ λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «ξύλινα ντουλάπια».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 984 χαρτοκιβώτια, ήτοι 9.840.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας, RAY, GOLD MOUND και ROYAL BLUE, το δε δεύτερο 998 χαρτοκιβώτια, ήτοι 9.980.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας AMERICAN LEGEND.

Στην ίδια φορτωτική υπήρχε και τρίτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 45 τεμάχια ξύλινες ντουλάπες, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.519.418,66 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 800 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το λαθρεμπόριο τσιγάρων (vid)