ΕΛΛΑΔΑ

«Ας έρθει να με απολύσει ο πρωθυπουργός»

«Ας έρθει να με απολύσει ο πρωθυπουργός»

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ με την κυβέρνηση, έπειτα από την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ.


Μάλιστα, κατά την συνεδρίαση έντονη ήταν η παρέμβαση του Νίκου Φωτόπουλου, πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν ένας εκ των εισηγητών της πρότασης να αγνοήσουν ή «να σκίσουν» τα φύλλα επίταξης. Ο ίδιος δήλωσε δημόσια και σε έντονο ύφος ότι θα σκίσει το δικό του φυλλάδιο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να τον απολύσει. Κατά πληροφορίες όμως, οι προτάσεις αυτές δεν υιοθετήθηκαν από τους εργαζόμενους.

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει πως η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία».

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των εργαζομένων, κάτι που αναμένεται να συμβεί πιθανότατα την Κυριακή, 6 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Καταλήψεις κτιρίων ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Πολιτική επιστράτευση για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προκαλεί «ηλεκτροσόκ» στην κυβέρνηση

Ανοιχτό το Εθνικό Τυπογραφείο το Σαββατοκύριακο

Δείτε πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ απόψε το βράδυ

Παντελής Καραλευθέρης: Ξεπουλάνε για 1,5 δισ., λιγνίτη αξίας 120 δισ. ευρώ

Κόντρες μέσω twitter για το δημοψήφισμα

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»