ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις!

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις!

Όχι στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες/απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στις 11 το πρωί, οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.

«Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα 'εξαργυρώσει' οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν» σημειώνει.

Με την κινητοποίηση αυτή, όπως τονίζει στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ λέει όχι στην αξιολόγηση –λαιμητόμο, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Απαιτεί δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ζητεί να μπει τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

Τέλος, λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Συλλαλητήριο το απόγευμα για ΔΕΗ

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα. Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «προς όφελος διαφόρων συμφερόντων» και εκφράζουν την πλήρη εναντίωσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, «μια πράξη η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος».

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας έχουν προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Απεργία την Τετάρτη κατά αξιολόγησης, απολύσεων, περικοπών

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη