ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σκέψεις να παραμείνει στη λίμνη ο Σήφης, ο κροκόδειλος!

Ρέθυμνο: Σκέψεις να παραμείνει στη λίμνη ο Σήφης, ο κροκόδειλος!

Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ηράκλειο με σκοπό να καταρτιστεί ένα ακριβές σχέδιο δράσης.

Στο μεταξύ, την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών, οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

«Μας έχει βάλει σε σκέψεις. Αν ισχύει αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε» είπε ο κ. Μαμαγκάκης, επιβεβαιώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παραμονή του τροπικού ζώου εντός της λίμνης.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους ειδικούς οι οποίοι και θα έχουν τον τελευταίο λόγο και πως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εντελώς ελεύθερος, αλλά θα περιοριστεί σε χώρο εντός της λίμνης.

Την ίδια ώρα, η σελίδα του "Σήφη" στο Facebook "Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του..." συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί πάνω από 10,000 μέλη σε λίγα 24ωρα!

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής αναγνώριση για τον Σήφη... τον κροκόδειλο (pics+vid)

Αγωνία για τον Σήφη τον κροκόδειλο

H BLACKROCK, ο κροκόδειλος και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας