ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο δήθεν ιδιοκτήτης σπιτιών που εξαπατούσε ενοικιαστές (pics)

Αυτός είναι ο δήθεν ιδιοκτήτης σπιτιών που εξαπατούσε ενοικιαστές (pics)

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 59χρονου, ο οποίος παρουσιαζόταν σε υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων ως δήθεν ιδιοκτήτης σπιτιών για να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή μισθωμάτων.


Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε στήσει ολόκληρο κόλπο, προκειμένου να «γδύνει» τους ενοικιαστές, καθώς αρχικά εμφανιζόταν σε ιδιοκτήτες ακινήτων για να νοικιάσει δήθεν σπίτι και αφού τους αποσπούσε τα κλειδιά, εντόπιζε τα θύματά του, όπου και κατάφερνε να τους πάρει χρήματα.

Πρόκειται για τον ΓΚΑΣΗ Ιωάννη του Ανδρέα, γεν. 07-09-1955, στο Κονγκό.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Έτσι, θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή του 59χρονου σ’ αυτές.

Πώς έστησε την απάτη

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο δράστης παρουσιάζονταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής, αποσπούσε τα κλειδιά των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά – μισθώματα από ενδιαφερόμενους πολίτες, με τους οποίους συνέτασσε υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξαπάτησε έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-388349, με το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου στο τηλέφωνο 2310-334790 ή με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.