ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα

Έπειτα από ένα ολονύκτιο θρίλερ η φωτιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, βρίσκεται σε ύφεση. Ήδη έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη, έχει σύμμαχο τον καιρό, καθώς η πρόγνωση αναφέρει πως οι άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή δεν θα είναι δυνατοί.

Βέβαια, υπάρχουν εκατοντάδες μικροεστίες έτσι οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη τους προκειμένου να ελεγχθούν και να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση.

Η μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε τρία μέτωπα (στις θέσεις Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Ωβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα), σχεδόν ταυτόχρονα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και η πυροσβεστική, με τη συνδρομή του στρατού αλλά και των κατοίκων έδινε «μάχη» επί ώρες, καθώς οι πύρινες γλώσσες απείλησαν μέχρι και οικισμούς.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν την τελευταία τους ρίψη λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω της νύχτας, αφήνοντας την φωτιά σε πλήρη εξέλιξη να πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια και τις αυλές των οικισμών, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να δηλώνει πως δύο σπίτια έχουν καεί. Ωστόσο, έπειτα από επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής κανένα σπίτι δεν κάηκε, υπέστησαν ωστόσο ζημιές ένα μαντρί και ένα παράπηγμα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχει θέσει τις υπηρεσίες της στην Αττική σε γενική επιφυλακή. Πρόκειται για 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη, τρία αεροσκάφη αλλά και 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάτοικοι εκφράζουν φόβο για εμπρησμό, πληροφορία που εξετάζεται από την Πυροσβεστική.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στο Αλιβέρι της Εύβοιας που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στις 16:45 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά και στο Δίστομο, σε περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση.

Διαβάστε επίσης: Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες