ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρό καρύδι ο Σήφης, ο κροκόδειλος

Σκληρό καρύδι ο Σήφης, ο κροκόδειλος

Το κρυφτούλι του Σήφη με τις αρχές στο Φράγμα ποταμών Αμαρίου καλά κρατεί, με τον κροκόδειλο να αδιαφορεί πλήρως για τα κοτόπουλα

Ιδιαιτέρως προβληματισμένοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν τις κινήσεις του ερπετού προκειμένου να μπορέσουν να το αιχμαλωτίσουν.

Ισχυρή αντίσταση προβάλλει τελικά ο κροκόδειλος στο φράγμα ποταμών Αμαρίου και ούτε καν «τσιμπάει» το δόλωμα με το οποίο τον δελεάζουν εδώ και μέρες.

Τα δολώματα κρέμονται μέσα στα κλουβιά από την Παρασκευή... όμως Τρίτη σήμερα και ο Σήφης, δεν δείχνει καμιά "όρεξη" να τσιμπήσει...
Οι επιστήμονες που έχουν επωμιστεί τον ρόλο της παγίδευσης του κροκόδειλου εκτιμούν ότι δεν αναμένονται θετικά αποτελέσματα νωρίτερα από διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ έχουν θέσει και καταληκτική ημερομηνία δύο μηνών προτού προχωρήσουν στη λήψη άλλων μέτρων.

Ήδη ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει εγκαταστήσει μία κάμερα στη μία από τις δύο παγίδες που έχουν τοποθετηθεί, ενώ από ξηράς επιτηρείται η δεύτερη παγίδα.

Η πρωτοφανής επισκεψιμότητα στο Αμάρι ... έβαλε ιδέες!

Σύμφωνα με το cretalive, ιδέες έχει βάλει στους Αμαριώτες, η κοσμοσυρροή στην περιοχή τους λόγω του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στο φράγμα των Ποταμών. Μάλιστα δε λείπουν εκείνοι που, μεταξύ αστείου και σοβαρού, εκφράζουν την επιθυμία τους, ο κροκόδειλος να παραμείνει στο ... νέο του σπίτι, αποτελώντας τουριστική ατραξιόν!

Όπως είπε ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, αν ο κροκόδειλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παραμείνει στα νερά του φράγματος, αυτό θα ήταν ... ευκταίο! Συζητάει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να μείνει εκεί ο κροκόδειλος...

"Ο κροκόδειλος βρέθηκε κατά λάθος στα νερά του φράγματος των Ποταμών αλλά τελικά αναπτύχθηκε κανονικά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν ... Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου. Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην τεράστια έκταση του φράγματος που θα βόλευαν για κάτι τέτοιο... Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο ..." είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο δήμαρχος Αμαρίου, τονίζοντας μάλιστα ότι και η καθημερινότητα του "Σήφη", τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει, αφού η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων και τηλεοπτικών συνεργείων του άλλαξε τις συνήθειές και ... τα στέκια του μέσα στο φράγμα.

Ο Σήφης, ο κροκόδειλος και οι φίλοι του

Εν τω μεταξύ το ερπετό, κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο στο Facebook με status update, στα οποία μας πληροφορεί ότι είναι καλά και δεν έχει καμία διάθεση να πιαστεί στη... φάκα των Αρχών!

Μάλιστα, στο group, Ο Σήφης, ο κροκόδειλος και οι φίλοι του, χιλιάδες υποστηρικτές του δηλώνουν καθημερινά την συμπαράσταση και την αγάπη του στον κροκόδειλο που τάραξε τα νερά της Κρήτης!

Μέσα σε μια εβδομάδα από τη δημιουργία του group, οι φίλοι του Σήφη είναι περισσότεροι από 15.000, ενώ του αφιερώνουν συνεχώς μαντινάδες και σχόλια αγάπης!