ΕΛΛΑΔΑ

Εμπόδισαν την τοποθέτηση ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα σε παραλία

Εμπόδισαν την τοποθέτηση ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα σε παραλία

«Τρικυμία» στη Νέα Μάκρη έχει προκαλέσει η απαράδεκτη κίνηση ανεγκέφαλων κατοίκων

-Για απαράδεκτο ρατσισμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα

-«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα του Δήμου

«Τρικυμία» έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία ομάδα κατοίκων του Μαραθώνα εμπόδισε την τοποθέτηση ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα σε παραλία της Νέας Μάκρης στη θέση Αύρα.

Τόσο, ο Δήμος, όσοι και λουόμενοι κάνουν λόγο για μία απαράδεκτη κίνηση, ενώ ήδη έχουν πολίτες και φορείς έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα κατοίκων κατήγγειλε στη Λιμενική Αρχή πως ο δήμος δεν έχει άδεια για την εγκατάσταση της ράμπας από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου. Μετά τις καταγγελίες η τοπική Αρχή αναγκάστηκε να απομακρύνει την πρωτοποριακή αυτή εγκατάσταση, που εδώ και δύο χρόνια αποτελούσε, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.500 άτομα με αναπηρία που φιλοξενεί κατασκήνωση στην περιοχή.

Αυτή η μετακινούμενη ράμπα παρέχει τη δυνατότητα στους συνοδούς των ατόμων με κινητικά προβλήματα να τους τοποθετούν στο ειδικό κάθισμα και να μπαίνουν σταδιακά με ασφάλεια στη θάλασσα.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια από τις 17 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου ο δήμος Μαραθώνα τοποθετούσε τη ράμπα. Ωστόσο, φέτος, εξαιτίας ανεγκέφαλων κατοίκων δεν έχει τοποθετηθεί η ράμπα.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Απαράδεκτος ρατσισμός-Δεν θα τους περάσει

«Κάποιοι με απαράδεκτο και ιδιόμορφο ρατσισμό προσπάθησαν αυτή τη χρονιά να αποτρέψουν την τοποθέτηση της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λοΐζος. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο κ. Λοΐζος υποστήριξε πως σε κάποιους όπως φαίνεται δεν αρέσει να υπάρχει μία ράμπα και να κινούνται τριγύρω τους άτομα με κινητά προβλήματα.

«Είναι απαράδεκτες νοοτροπίες που δεν εκφράζουν όλη την κοινωνία αλλά κάποιους ελάχιστους, οι ποιοι ωστόσο ήταν αρκετοί για να σταματήσουν την τοποθέτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «στις 30 του μηνός θα επανατοποθετήσουμε τη δεύτερη ράμπα αφού έχουμε ενημερώσει ήδη τον ιδιοκτήτη και τη κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα απαντώντας εμμέσως στις καταγγελίες των κατοίκων για το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχετική άδεια υποστήριξε, πως κρίθηκε αδιανόητο ότι θα έπρεπε να πάρει ο Δήμος άδεια για να τοποθετήσει μία ράμπα, η οποία ικανοποιεί ανάγκες μιας πολύ ευαίσθητης ομάδας ανθρώπων.

Φωτιά τα τηλεφωνήματα στο Δήμο

«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες το τηλέφωνο στο Δήμο, με δεκάδες, τόσο απλούς πολίτες, όσο και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, να καταγγέλλουν με τη σειρά τους τη στάση των κατοίκων.

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες ο αριθμός των τηλεφωνημάτων έχει ξεπεράσει τους 50. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, άτομα τηλεφωνούν από όλη την Αττική, ενώ πολλά τηλεφωνήματα έχουν γίνει από όμορους δήμους.

Η Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με εδικές ανάγκες «Μεδενική Ανοχή» έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λιμενική Αρχή.

«Γολγοθάς» η πρόσβαση στη θάλασσα

Αντιμέτωποι με έναν Γολγοθά βρίσκονται χωρίς τη ράμπα τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία επιθυμούν να μπουν στη θάλασσα. Όπως εξήγησε στο Mega, συνοδός ατόμων με αναπηρία σημειώνει πως όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στην παραλία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2014: Ανεβαίνει ο πήχης στις περιζήτητες σχολές

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ποιοι το δικαιούνται