ΕΛΛΑΔΑ

Από το Ορμένιο στη Γαύδο με ένα ποδήλατο

Από το Ορμένιο στη Γαύδο με ένα ποδήλατο

Ένα ποδήλατο, μια διαδρομή, ένας Άθλος, μα πάνω απ' όλα πολύ αγάπη για τα παιδιά του συλλόγου "ΦΛΟΓΑ"!

Επί 12 ημέρες, ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος θα πάνε για "ορθοπεταλιές"... για έναν πολύ καλό σκοπό βέβαια, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν!

Με ημερομηνία εκκίνησης την 10η Αυγούστου και τερματισμό την 21η Αυγούστου, ο Θανάσης Τσάκλας μαζί με τους Ελένη Λυγερού και Απόστολο Τσάκλα επιχειρούν ένα πρωτότυπο εγχείρημα, τον «ΆΘΛΟ» των 1.000 μιλίων!

Με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ, ο «Άθλος» ξεκινά από το βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το ακριτικό Ορμένιο και τερματισμό την πανέμορφη Γαύδο, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο Άθλος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη παρουσία πλήθος κόσμου.

Ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος σκοπεύουν να διανύσουν απόσταση 1.000 μιλίων, περνώντας από διάφορες πόλεις της χώρας, όπως Καβάλα, Λιτόχωρο, Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Κόρινθος, Μαλέα, Ελαφόνησος, Κύθηρα, Χανιά, Σφακιά & Γαύδος.Θέλουν να στείλουν το δικό τους δυνατό μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς ο Άθλος υποστηρίζει τα παιδιά της Φλόγας.

Ο Άθλος περιλαμβάνει ποδηλασία καθ' όλη τη διαδρομή, ορειβασία ως την κορυφή του Ολύμπου στα 2.918 μ. τρέξιμο την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, 42.195 μ., καθώς και διάπλου, που θα ξεκινήσει από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και από τα Σφακιά ως τη Γαύδο. Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θανάσης Τσάκλας τολμά κάτι τόσο δύσκολο για φιλανθρωπικό σκοπό. Άλλες γνωστές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν είναι «Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος» ή «Ο άνθρωπος που διέσχισε 15 χώρες σε 30 ημέρες με ένα ποδήλατο»., για το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Χαλανδρίου, το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση και το ΜΚΟ Η Κιβωτός του Κόσμου. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε δύο Ημιμαραθωνίους στο Ηνωμένο Βασίλειο (Liverpool) το 2007 & 2008 και τρεις Μαραθωνίους της Αθήνας το 2003, 2012 & 2013.

«Είμαι πολύ περήφανος που θα διασχίσω με συνοδοιπόρους την Ελένη και τον Απόστολο 1.000 μίλια με το ποδήλατό μου και κυρίως επειδή θα είμαι μέρος αυτής της μοναδικής και πρωτότυπης διαδρομής. Ο «Άθλος» αποτέλεσε το όνειρό μου και χαίρομαι που θα γίνει πραγματικότητα. Κάθε μίλι θα αντιπροσωπεύει καθένα από τα παιδιά της Φλόγας και μέσα από τον Άθλο ζητώ τη βοήθεια & την προσφορά σας», τόνισε ο Θανάσης στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της ενέργειας Άθλος.

Η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου ευχαρίστησε το Θανάση Τσάκλα και τους συναθλητές του και από την πλευρά της δηλώνοντας: «Ευχαριστώ τον Θανάση, καθώς μέσα από αυτή την ενέργεια θα προβάλουν το έργο του συλλόγου μας, βοηθώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο στη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά της Φλόγας».

Παράλληλα, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Θανάση και των δύο συναθλητών του, για την ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ μέσω SMS ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Σύλλογος «Φλόγα»

Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 αρχικά από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η ''Φλόγα'' είναι δίπλα στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο με πάρα πολλές δράσεις. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία .Και εκεί συμβάλει η ''Φλόγα''.

Διαβάστε επίσης:

Πραγματικές... διακοπές στη Λέρο

Θάσος: Το «σμαράγδι» του Θρακικού Πελάγους

Η Huffington Post αποθεώνει την Αίγινα!