ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Σε πιλοτική εφαρμογή μπαίνει από τον Σεπτέμβρη το πρόγραμμα της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως έχουν ανακοινώσει οι Αρμόδιοι φορείς εδώ και μερικές μέρες.

Σκοπός του είναι είναι να δοθεί σε όσους έχουν από μηδενικό έως ελάχιστο εισόδημα, προκειμένου να ανέβουν οι μηνιαίες τους αποδοχές στα 400 ευρώ.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κερκέρογλου, ο οποίος τόνισε τα παραπάνω, συμπληρώνοντας πως όσοι τελικά είναι δικαιούχοι, δεν θα εξαιρεθούν από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως π.χ. το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ποια είναι τα κριτήρια

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους δεν θα είναι μόνο εισοδηματικά αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και η ακίνητη περιουσία του εκάστοτε αιτούντος.

Το συγκεκριμένο κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για ακίνητη περιουσία, ενώ θα αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Κατά τα λοιπά η οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ κάθε χρόνο.

Από 400 ευρώ θα δικαιούται μία τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, της οποίας το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 4.800 ευρώ.

Το ίδιο ποσό θα δικαιούνται οικογένειες ανέργων που έχουν δύο ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.