ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 43χρονης

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 43χρονης

Στην εξιχνίαση απόπειρας εκβίασης σε βάρος μιας 43χρονης γυναίκας, από δράστη που υποδυόταν τον ιδιωτικό ερευνητή , οδήγησε η εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στην περιοχή της Σταυρούπολης, 51χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία 43χρονης, σύμφωνα με την οποία, επικοινώνησε μαζί της άγνωστος άνδρας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ και ότι είχε προσληφθεί από τον σύζυγό της, προκειμένου να την παρακολουθήσει και να διαπιστώσει εάν διατηρεί εξωσυζυγική σχέση. Υποστήριζε μάλιστα, ότι διέθετε οπτικό υλικό, για το οποίο απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ώστε να μην το παραδώσει στο σύζυγο της καταγγέλλουσας.

Ακολούθησε άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, η οποία οδήγησε στα ίχνη του 51χρονου δράστη, ο οποίος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2006, για έτερη περίπτωση εκβίασης, στην οποία είχε χρησιμοποιήσει πανομοιότυπο τρόπο δράσης ( MODUS OPERANDI ).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: e-saloniki.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα στοιχεία δύο ατόμων που αποπλανούσαν ανήλικους

Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου θα μετακινούνται με μεικτό λεωφορείο

Ένα 24ωρο μετά το θάνατο της 56χρονης επανασύνδεσαν το ρεύμα