ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελίας Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας

Παρέμβαση Εισαγγελίας Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η προκλητική, όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς κύκλους και αντιρατσιστικές οργανώσεις, ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Όπως είναι γνωστό το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε ομόφωνα αθώους χθες τον επιχειρηματία που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον 28 μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο-επιστάτη της επιχείρησης, ενώ στα… μαλακά έριξε άλλους δύο επιστάτες, που αφέθηκαν τελικώς ελεύθεροι μετά την έφεση που άσκησαν.

Ειδικότερα οι δυο επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 14 ετών και 7 ετών αντίστοιχα. Μάλιστα στις ποινές των δύο κατηγορουμένων δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η κυρία Κουτζαμάνη ζήτησε από το ΜΟΔ Πατρών μόλις καθαρογράφει η απόφαση να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφο της, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της απόφασης που αφορά στο αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου είχε ζητήσει, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό, να κριθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι. Ειδικότερα στην πρότασή της ζητούσε να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ενώ ως προς τους υπόλοιπους κατηγορούμενος επιστάτες δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας. Αντίθετα όπως είπε επιβεβαιώθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος για παιδική πορνογραφία ο 60χρονος βρεφονηπιοκόμος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή

Αυτοκτονία νεαρού απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σπείρα Αλβανών λεηλατούσε βότανα σε βουνά της Θεσπρωτίας