ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στην «καρδιά» της Πάρνηθας (pics-vid)

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στην «καρδιά» της Πάρνηθας (pics-vid)

Είχαν φυτέψει 460 δενδρύλλια ανάμεσα σε πεύκα και δίπλα σε καμένη έκταση από τις πυρκαγιές του 2008

-Έστησαν ακόμα και σκηνές για να μένουν και να επιτηρούν την περιοχή

Μεγάλη υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης σε δασική έκταση της Πάρνηθας αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα τα οποία βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, είχαν καταφέρει να εκμεταλλευτούν μία δασική έκταση με πεύκα, δίπλα από καμένη περιοχή προκειμένου να καλλιεργήσουν 460 δενδρύλλια, που έφθαναν σε ύψος τα 2,5 μέτρα. Μάλιστα, οι δράστες είχαν στήσει δύο σκηνές, στις οποίες διέμεναν για να επιτηρούν την περιοχή.

kannavi6

Συγκριμένα, όπως αναφέρουν οι Αρχές, η φυτεία βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή της Πάρνηθας , θέση Μαυρόραμα Αγίας Παρασκευής, ανάμεσα από πεύκα και δίπλα σε καμένη έκταση, από τις πυρκαγιές του έτους 2008.

Η ευρύτερη περιοχή είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι τη Δευτέρα προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων, ύψους 1,50 έως 2,50 m.

kannavi7

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε υποδομή οργανωμένης καλλιέργειας, αποτελούμενη από κουλούρες ελαστικού υδροσωλήνα, σκαπτικά εργαλεία, πλαστικές γλάστρες, ψεκαστήρες, διακόπτες-διακλαδωτές ύδρευσης και άλλα αντικείμενα απαραίτητα για την καλλιέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ – Κραυγαλέα λάθη από το υπουργείο Οικονομικών