ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αναχώρησε ο Σαουδάραβας κροίσος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Κρήτη: Αναχώρησε ο Σαουδάραβας κροίσος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης όταν μετέβη περίπου στις 6 το απόγευμα ο Σαουδάραβας κροίσος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ μαζί με την οικογένεια του και την πολυμελή συνοδεία του. Ένα πούλμαν και σειρά από πολυτελή βαν ακολουθούμενα από δυο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αναχώρησε από την Κρήτη με το ιδιωτικό πολυτελές του Jumbo jet Boeing 747 - 400 συνοδευόμενος από περίπου 30 άτομα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μετακίνηση τους είχαν επιστρατευτεί μια λιμουζίνα, πέντε μίνι βαν αλλά και ένα λεωφορείο.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διέμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πλάκα της Ελούντας για να απολαύσει την ηρεμία, το ειδυλλιακό τοπίο και τη θάλασσα.

Το αεροσκάφος του ισχυρότερου άνδρα της Σαουδικής Αραβίας ετοιμαζόταν για την πτήση της επιστροφής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από νωρίς το μεσημέρι για να παραλάβει τους υψηλούς επιβάτες του,και ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος των αεροσκαφών που είχαν σταθμεύσει στο Ν.Καζ/κης.

Η έλευση του Σαουδάραβα πρίγκιπα, που είναι και από τους βασικούς μετόχους στο όμιλο Four Seasons είχε σημάνει συναγερμό στις Ελληνικές αρχές.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στην Κρήτη με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και επενδύσεις στην Κρήτη.

Ο πρίγκιπας έχει εκδηλώσει άλλωστε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη διαχείριση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.
Θεωρείται ο Άραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο κατέχει την 32η θέση, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στα 20,2 δισ. δολάρια.
Ο πλουσιότερος άνδρας της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε και φέτος να μείνει στο κότερό του για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που είχε επισκεφτεί και πάλι την Ελλάδα είχε μείνει στο κότερό του αν και είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο Elounda Beach 17 σουίτες και την βασιλική.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΔΟΕ: Πλήθος φορολογικών παραβάσεων τον Ιούλιο

Ερέτρια: Έκλεψαν επιχειρηματία έξω από τράπεζα

Πήγε, είδε και ετοιμάζεται για την επιστροφή του ο Β. Κικίλιας