ΕΛΛΑΔΑ

«Στο κόκκινο» η ανεργία των Ελλήνων και στη Γερμανία-43.513 ζουν με επιδόματα

«Στο κόκκινο» η ανεργία των Ελλήνων και στη Γερμανία-43.513 ζουν με επιδόματα

Μπορεί στη Γερμανία να αναζητούν την ευκαιρία για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, όμως όπως φαίνεται οι Έλληνες παραμένουν άνεργοι και στη χώρα της Μέρκελ

Χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη αλλά φαίνεται πως δεν κατάφεραν να τη βρουν.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας (BA), ο αριθμός των πολιτών -που λαμβάνουν το επίδομα- από 14 χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 300.000.

Ανάμεσα στους χιλιάδες ανέργους που ζουν με το επίδομα Hartz IV είναι και 43.513 Έλληνες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Απασχόλησης της Γερμανίας, οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Tageszeitung, υπό συζήτηση στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης βρίσκεται μεταξύ άλλων και η απέλαση όσων μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία δεν έχουν βρει θέση εργασίας.

Τελικά το φάντασμα της Μέρκελ καταδιώκει τον Έλληνα παντού!

Ρoή Ειδήσεων