ΕΛΛΑΔΑ

Παίρνουν πίσω τα επιδόματα θέρμανσης και τέκνων

Παίρνουν πίσω τα επιδόματα θέρμανσης και τέκνων

Δείτε ποιοι από τους δικαιούχους θα «βρουν το μπελά τους» - Επιχείρηση... σκούπα και για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Απίστευτη μανία του υπουργείου Οικονομικών να μαζέψει πίσω παντοιοτρόπως τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση μέσω του επιδόματος θέρμανσης και του επιδόματος τέκνων. Με αυτές τις τακτικές τα «σαϊνια» του οικονομικού επιτελείου θα καταφέρουν να μην κυκλοφορεί καθόλου ρευστό στην αγορά!

«Δεν έβαλες πετρέλαιο; Φέρε πίσω τα λεφτά!». Αυτή είναι η ρητή εντολή του υπουργείου Οικονομικών που καλεί να επιστρέψουν χρήματα στην εφορία όσοι δικαιούχοι εισέπραξαν προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου και δεν το έπραξαν.

Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι εισέπραξαν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει εισοδημάτων του 2013. Αν δηλαδή το πήραν με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα εξεταστούν τα εισοδήματα του 2013 και θα τους ζητηθεί πίσω.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επίσης και όσοι άφησαν απλήρωτες τις δόσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ οι οποίοι θα παραλάβουν “ραβασάκι” προκειμένου να τις πληρώσουν μαζεμένες ενώ όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους θα κληθούν να πληρώσουν και ασφάλιστρα και πρόστιμα, ώστε να "σώσουν" άδεια και δίπλωμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι από το φθινόπωρο με συσσωρευμένες εκκρεμότητες μηνών ή και ετών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βασικότερες είναι:

- Απλήρωτες μία ή περισσότερες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 - Απριλίου 2014. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

- Φορολογούμενοι που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης (αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο) αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

- Οικογένειες που πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων (και πάλι δόθηκε το 25% του ετήσιου ποσού) με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα υποστούν έλεγχο. Αν διαπιστωθεί ότι δεν το δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρηματικά ποσά.

- Ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Yπ. Οικονομικών: Άρχισαν πάλι τα ραβασάκια και τα κατασχετήρια

Παίρνουν πίσω τα επιδόματα θέρμανσης και τέκνων - Δείτε από ποιους

Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους