ΕΛΛΑΔΑ

Παράδοση-παραλαβή στην 383 ΜEEA

Παράδοση-παραλαβή στην 383 ΜEEA

Στην 383 ΜEEA (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης) , στην Αεροπορική Βάση Μίκρας παρουσία του Διοικητή της 113 ΠΜ Σμήναρχου (Ι) Ζαχαρία Γρίβα, έγινε στις 14 Αυγούστου η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης 383 ΜEEA , από τον Αντισμήναρχο (Ι) Ιάκωβος Τσαλταφερίδης στον Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο . Μαρτάκη.

Ο Αντισμήναρχος(Ι) Ιάκωβος Τσαλταφερίδης στη διάρκεια της θητείας του ς απέκτησε νέες εγκαταστάσεις και έγινε γνωστή για το θαυμάσιο έργο της και την αποτελεσματικότητα της και εκτός Ελλάδος
Διακρίθηκε επίσης και για το συνεργατικό του πνεύμα με τους συναδέλφους του αλλά και με την κοινωνία

Η 383 ΜEEA (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης) είναι μία από τις νεότερες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκροτήθηκε στις 16-5-2003, ως αποτέλεσμα της διαίρεσης της διογκωμένης σε προσωπικό και μέσα 355 ΜΤΜ. Η Μοίρα διαθέτει οκτώ (8) αεροσκάφη (α/φ) CL-415, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνονται τον Ιανουάριο του 1999, ενταγμένα στην 355 ΜΤΜ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (112 ΠΜ). Επιχειρεί με αυτά τα α/φη σε αποστολές Αεροπυροσβεσης, Τακτικών Μεταφορών και Έρευνας – Διάσωσης.

Ο ιδιαίτερος ρόλος της Μοίρας, αυτός της Αεροπυρόσβεσης, αποτελεί μέρος του κοινωνικού προσώπου της Πολεμικής Αεροπορίας, στα πλαίσια της προσφοράς της στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Η παρουσία των CL-415 κάθε καλοκαίρι στις εσχατιές της Ελλάδας, απηχούν το καταξιωμένο στον Έλληνα πολίτη αλλά και τη διεθνή κοινότητα πρόσωπο προσφοράς και αλληλεγγύης, που τόσο ανάγκη έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

πηγη kranos.gr

Διαβάστε επίσης

O νέος Ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας