ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών σε Αγαθονήσι και Μυτιλήνη

Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών σε Αγαθονήσι και Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ένα παράτυπων μεταναστών από τη βραχονησίδα «Νερονήσι» Βορειοανατολικά του Αγαθονησίου προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Αγαθονησίου μετέβησαν με ιδιωτικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας στην ανωτέρω περιοχή από όπου απεγκλώβισαν τους μετανάστες. Επίσης τρεις παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σκάλας της Πάτμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ στον απεγκλωβισμό έντεκα ατόμων από τη νησίδα ''Ασπρονήσι'' της Μυτιλήνης, προχώρησε χθες βράδυ το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Τα άτομα, (τέσσερις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά) που είχαν μεταβεί νωρίτερα στο σημείο με μηχανοκίνητη λέμβο, εγκλωβίστηκαν στη νησίδα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ. Το σκάφος του λιμενικού επιβίβασε τις τέσσερις γυναίκες και τα τρία παιδιά, καλά στην υγεία τους, ενώ οι τέσσερις άνδρες κατέπλευσαν αυτοδύναμα με την μηχανοκίνητη λέμβο στο λιμενίσκο Ασπροπόταμου.