ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Δίστομο: Κινηματογραφική ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας»

Θρίλερ στο Δίστομο: Κινηματογραφική ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας»

Θρίλερ με ληστεία που είχε «άρωμα» τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δίστομο της Βοιωτίας. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υποψίες των Αστυνομικών Αρχών στρέφονται σε ασύλληπτα μέλη της ομάδας του Μαζιώτη ενώ ερευνάται η συμμετοχή στην ληστεία του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Πετρακάκου.

Το ασημί τζιπάκι με το οποίο διέφυγαν οι τρεις δράστες βρέθηκε καμένο, ενώ οι Αρχές εντόπισαν και το φουσκωτό ταχύπλοο με το οποίο οι ληστές πέρασαν στην Πελοπόννησο και ψάχνουν για ίχνη DNA σε αυτό.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, τα χρήματα της ληστείας θα χρησιμοποιηθούν για αγορά όπλων αλλά και για την ενοικίαση διαμερισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν ως κρησφύγετα.

Το χρονικό της ληστείας

Οι ένοπλοι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και κατάφεραν να αρπάξουν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ. Κατά την είσοδό τους στην τράπεζα οι δράστες είπαν σε πολίτες και υπάλληλους που βρίσκονταν εκεί «Μην φοβάστε» και ότι «εμείς δεν πειράζουμε πολίτες, μόνο τα χρήματα θέλουμε».

Στην συνέχεια θεωρώντας ότι έχει ενεργοποιηθεί το κουμπί του συναγερμού πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας για να τον χρησιμοποιήσουν ως «ασπίδα» και επιβιβάστηκαν σε τζιπ για να διαφύγουν.

Οι ένοπλοι πυρπόλησαν το όχημα στην παραλία Διστόμου, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και χρησιμοποιώντας ένα ταχύπλοο σκάφος κατευθύνθηκαν στο Κιάτο, όπου και απελευθέρωσαν τον όμηρο πετώντας τον στην θάλασσα λίγα μέτρα μακριά από την ακτή.

Οι δράστες συνέχισαν την πορεία τους έως την παραλία του Ξυλόκαστρου όπου και επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εκτιμάται πως στη διαφυγή τους συμμετέχει συνεργός των ένοπλων ληστών.

«Άρωμα» τρομοκρατίας - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη ληστεία βλέπει "άρωμα" τρομοκρατίας, καθώς οι κινήσεις των δραστών θυμίζουν τη ληστεία που είχε γίνει στις Σπέτσες το 2012, όπου και τότε οι δράστες είχαν διαφύγει με σκάφος. Μάλιστα, τότε πίσω από τη ληστεία βρισκόταν ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

«Ταμία εσύ έλα μαζί μας»

Μάρτυρες που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις κατά τη διάρκεια της ληστείας, ενώ ζήτησαν από τους πελάτες της τράπεζας να αδειάσουν ότι υπάρχοντα είχαν στη τσέπη τους, όπως πορτοφόλια και κλειδιά.

«Τους παρακαλούσα να μην πειράξουν κανέναν τους πελάτες» ανέφερε μία γυναίκα, στέλεχος της τράπεζας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Δίστομο: Ληστεία σε τράπεζα με όμηρο και «άρωμα» τρομοκρατίας