ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν Φροντιστήρια στον Δήμο Πατρέων

Δωρεάν Φροντιστήρια στον Δήμο Πατρέων

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα. Αναστασία Παπαντωνοπούλου γνωστοποιεί ότι ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών».

Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.Το πρόγραμμα στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν δεν έχουν καμία οικονομική απολαβή, ενώ ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης – εδώ και 16 χρόνια που λειτουργεί το Πρόγραμμα - είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα: Φορολογική δήλωση 2014 (Ε1) και εκκαθαριστικό 2014 Ε9 2014 και των δύο γονέων Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων Αστυνομική Ταυτότητα Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας Κάρτα ανεργίας γονέων Απόδειξη καταβολής ενοικίου και φωτοτυπία συμβολαίου Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κύμα καύσωνα σαρώνει (ξανά) τη χώρα