ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου!

Αυτοί είναι οι καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου!

Με εντολή εισαγγελέα - Στη δημοσιότητα δίνει η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες των δραστών που άρπαξαν τα 300. 000 ευρώ από την τράπεζα.

Τις φωτογραφίες των τριών καταζητούμενων δραστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα με λεία 300.000 ευρώ στο Δίστομο Βοιωτίας, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από άδεια του εισαγγελέα, καλώντας όποιον πολίτη έχει την παραμικρή πληροφορία για τους ποινικούς της ομάδας Μαζιώτη, να τηλεφωνήσει στην ασφάλεια. Πρόκειται για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος μεταμφιεσμένος είχε ληστέψει μαζί με τους συνεργούς του υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαίας τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ πέρυσι τον Ιούλιο, φορώντας περούκα και γυαλιά ηλίου, λήστεψε μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη τράπεζα και στα Μέθανα.

petrakakos

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα του στο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές του Διστόμου για τη διαφυγή τους, ενώ τον έχουν αναγνωρίσει και μάρτυρες. Ο ίδιος δράστης, συμμετείχε και στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Μια απαγωγή, την οποία είχαν σχεδιάσει και εκτελέσει ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του.

Στο φουσκωτό των ληστών, βρέθηκαν αποτυπώματα και του 33χρονου ποινικού Σπύρου Δραβίλα, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Παλαιοκώστα με τον Ριζάϊ το 2006. Ο κακοποιός με το παρατσούκλι "καρφάκιας", λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του, συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Ο συγκεκριμένος κακοποιός κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι μετά από απεργία πείνας πήρε άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε ποτέ... Για την απεργία πείνας μάλιστα είχε δεχτεί τότε μηνύματα υποστήριξης από αντιεξουσιαστές, αλλά και από άτομα που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

dravilas

Ο τρίτος δράστης είναι ο 44χρονος σεσημασμένος ληστής τραπεζών Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος αναγνωρίστηκε από μάρτυρες, καθώς είχε πάει δύο ημέρες πριν από τη ληστεία στο Δίστομο για κατόπτευση του χώρου. Κι αυτός έχει παραβιάσει άδεια από τη φυλακή και μάλιστα δύο φορές τα τελευταία χρόνια ! Για πρώτη φορά απασχόλησε τις αρχές στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, όπου είχε δολοφονηθεί από τη συμμορία του ένας ταμίας του νοσοκομείου. Το 2002 είχε κατηγορηθεί μαζί με ελληνοαμερικανό εκτελεστή για φόνο αλλοδαπού κρατουμένου στον Κορυδαλλό, τον οποίο θεωρούσαν ότι ήταν "καρφί" της αστυνομίας και είχε δώσει πληροφορίες για τον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη. Με τον Παλαιοκώστα και τον Μαζιώτη, λένε οι πληροφορίες, γνωρίστηκε στις φυλακές.

xris

Ο 44χρονος κακοποιός φέρεται ότι έχει συστήσει συμμορία, με την οποία προβαίνει σε ληστρικές επιδρομές κυρίως στην Πελοπόννησο, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Όσον αφορά τις έρευνες, έχουν επικεντρωθεί στην Κορινθία από την ασφάλεια, αλλά συνεχώς ενημερώνεται για την υπόθεση η αντιτρομοκρατική, η οποία βοηθά όπου μπορεί...