ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος από Δίστομο: «Ζούμε σε μια μαρτυρική εποχή με δυσκολίες και αγωνίες»

Αρχιεπίσκοπος από Δίστομο: «Ζούμε σε μια μαρτυρική εποχή με δυσκολίες και αγωνίες»

Από το Δημαρχειακό Μέγαρο Διστόμου και το Μουσείο Σφαγής Διστόμου έστειλε το δικό του μήνυμα στον λαό ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου, Αραχώβης Αντικύρας το μεσημέρι της Κυριακής.

''Βρισκόμαστε σε έναν μαρτυρικό χώρο. Ζούμε σε μια μαρτυρική εποχή με δυσκολίες και αγωνίες" επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως "όλοι διερωτόμεθα τι θα γίνει αύριο και τι θα ακολουθήσει. Δεν μας πιάνει όμως πανικός. Είμαστε δυνατοί γιατί έχουμε ιστορία και φρόνημα ισχυρό. Αυτά μας έχουν δείξει ότι βρίσκουμε το δρόμο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Εύχομαι να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε καλύτερους δρόμους".Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ευχήθηκε να έχουν υγεία, δύναμη και όχι υπομονή, αλλά υπομονές. "Εκείνοι που ασχολούνται με τα κοινά ξέρουν ότι πρέπει να έχουν πολλές υπομονές, για να τα βγάλουν πέρα'',είπε χαρακτηριστικά.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και παρέστησαν οι Βουλευτές κ.κ. Καράμπελας και Μπασιάκος (ΝΔ), Σταθάς (ΣΥΡΙΖΑ), οι πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Μπατζελή και κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, εκπροσώποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί, εκπροσώποι φορεων και οργανισμών και πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχήθηκε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουν δύναμη για το δύσκολο έργο τους. Ο νέος Δήμαρχος Διστόμου κ. Γιάννης Γεωργακός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη Θηβών και ζήτησε από όλους τους φορείς και τις παρατάξεις συνεργασία για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης
Που θα γίνει η 63η Σύνοδος της Λέσχης Bilderberg;