ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον ΕΛΓΑ

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον ΕΛΓΑ

Νέες υπηρεσίες θα προσφέρει από σήμερα στους αγρότες ο ΕΛΓΑ έχοντας απώτερο σκοπό να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, να εξυπηρετεί καλύτερα τους παραγωγούς και να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στις συναλλαγές τους.

Το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε πως στο εξής θα είναι εφικτή μια σειρά ενεργειών, όπως η έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής.

Ο ΕΛΓΑ ξεκινά συνεργασία με τη Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί τυχούσα επιβάρυνση των αγροτών με τη διαδικασία εγγραφής τους σε κάποια νέα υπηρεσία. Πλέον η σύνδεση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οργανισμού θα γίνεται χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης στις υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (myTAXISnet).

Επίσης οι υπηρεσίες αυτές θα προσφέρονται και μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΠ. Στόχος του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Βασίλη Έξαρχο είναι να καταβάλλονται πλέον στους αγρότες οι όποιες αποζημιώσεις, χωρίς να υπάρχει έλλειμμα ή να δημιουργούνται χρέη.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε:

«Ο ΕΛΓΑ έχει πλέον οικονομικό απόθεμα και μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του προς τους αγρότες. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει αποζημιώσεις. Έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής που ταλάνιζε παλαιότερα τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα τα έσοδα του από 70- 80 εκατ. ευρώ να ανέρχονται σήμερα σε περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος από την πλευρά του, σημείωσε πως είναι άμεση ανάγκη η επιτάχυνση της αποπληρωμής των αποζημιώσεων. Μάλιστα συμπλήρωσε πως το βασικό υπόβαθρο γι' αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος και έχει επιτευχθεί, απαλλάσσοντας την Ελλάδα από καταλογισμούς 3,2 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε:

«Στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή των εισφορών, η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων αλλά και η κάλυψη νέων κινδύνων» ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από καμία άλλη τάξη δεν περιμένει η Ελλάδα περισσότερα, παρά από την αγροτιά».

Διαβάστε επίσης:

«Συνεχίζεται το πάρτι φοροδιαφυγής και διαπλοκής»