ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Μετέφεραν 10 παράνομους μετανάστες με… θαλαμηγό!

Κως: Μετέφεραν 10 παράνομους μετανάστες με… θαλαμηγό!

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού διακινητή, της 44χρονης αλλοδαπής συνεργού του, καθώς και 10 παράνομων μεταναστών, προέβησαν το βράδυ της Κυριακής κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Κω.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε για περιστατικό αποβίβασης παράνομων μεταναστών από θαλαμηγό σκάφος σε πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, σε προβλήτα του νησιού.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό καθώς και περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς.

Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού αφού εντόπισε το θαλαμηγό σκάφος με στοιχεία “VAGABOND1”, στα ανοικτά του λιμένα Κω, προέβη στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού χειριστή του, της 44χρονης αλλοδαπής συνεργού του και των προαναφερομένων 10 μεταναστών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέροντας τους στο λιμένα Κω.

Παράλληλα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω που μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα του Λιμενικού, εντόπισαν σταθμευμένο τζιπ, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση των ανωτέρω μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το θαλαμηγό σκάφος, το πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, το τζιπ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 63.400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύπτουμε τον τάφο στο Λόφο Καστά από σεισμική τομογραφία (pics)

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκαν δύο καρυάτιδες!

Αμφίπολη: Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες