ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική πυρκαγιά

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική πυρκαγιά

Ανείπωτη τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο, με δυο οικογένειες να έχουν βυθιστεί στο πένθος - Θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα τον άδικο χαμό του 33χρονουΑρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου

Μια τριώροφη πολυκατοικία μετατράπηκε σε φλεγόμενη παγίδα θανάτου για δύο ανθρώπους, όταν φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου, όπου λειτουργούσε κατάστημα με υδραυλικά.

2150046

Ο 33χρονος πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετούσε στο Σώμα εδώ και 7 χρόνια και μια 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη έως στιγμής αιτία και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ σημειώνονταν εκρήξεις από ασετιλίνη.

Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο ενημερώθηκαν ότι στους υπερκείμενους του ισογείου ορόφους είχαν εγκλωβιστεί δύο γυναίκες, μια στον πρώτο και μια στον δεύτερο όροφο.

Η 44χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μητέρα δυο παιδιών και σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος με τα υδραυλικά, ενώ η ηλικιωμένη ήταν μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

Ο άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης, που με αυτοθυσία ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες, ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό της, αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της, καθώς λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο εξαιτίας των εκρήξεων, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.

pyrosvestis5

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον 33χρονο πυροσβέστη, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος και σε ένα μήνα θα παντρευόταν. Ο 33χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είτε τελείωσε το οξυγόνο στη φιάλη που έφερε μαζί του, είτε του έφυγε η μάσκα, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού.

Θυσιάστηκε στο Παλαιό Φάληρο

mantzios matthaios 380 el GR

Σε ανακοίνωση του το Πυροσβεστικό Σώμα, θρηνεί το χαμό του 33χρονου, που έφυγε από τη ζωή ένα μήνα πριν παντρευτεί, αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους.

Ο άτυχος Υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών την 12η Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Φάληρο: Πυρκαγιά σε κατάστημα κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα