Επιλέγοντας έξυπνα φοιτητικό σπίτι

Newsroom Newsroom

Επιλέγοντας έξυπνα  φοιτητικό σπίτι

Πολλοί έχουν συνδέσει την έννοια της φοιτητικής ζωής με την οικονομία, τον συμβιβασμό και τις εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας ζωής και πολλές φορές και σε θέματα ασφαλείας. Θα συμφωνήσουμε μόνο με το πρώτο στοιχείο: την οικονομία.

Όλα τα υπόλοιπα δεν χωρούν πλέον σε ένα σύγχρονο φοιτητικό σπίτι που θα στεγάσει ίσως το ωραιότερο διάστημα της ζωής των νέων ανθρώπων. Πώς θα γίνει αυτό; Με φυσικό αέριο, φυσικά…

Τα κριτήρια επιλογής του φοιτητικού σπιτιού

Τρία είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός φοιτητικού σπιτιού: ο τόπος, η οικονομία και η ασφάλεια. Αυτό το τρίπτυχο αποτελεί τις βασικές προδιαγραφές οι οποίες πρέπει να εξασφαλίζουν ένα διαμέρισμα/σπίτι κοντά στη σχολή, με πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ασφαλή γειτονιά και με προϋποθέσεις που δεν απαιτούν υψηλό κόστος εξοπλισμού, συντήρησης και διαβίωσης. Η εξεύρεση του ιδανικού σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί αρκετή έρευνα αγοράς, διαπραγμάτευση με τους μεσίτες ή τους ιδιοκτήτες και έλεγχο ορισμένων βασικών παραμέτρων. Ιδανική λύση αποτελεί η επιλογή διαμερίσματος που υπάγεται σε πολυκατοικία που είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο φυσικού αερίου καθώς το συγκεκριμένο καύσιμο μπορεί να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες μιας οικίας και να εξοικονομηθεί κόστος που ξεπερνά το 50%.

texnikos

Άλλωστε, όλες οι αγγελίες σε πόλεις οι οποίες θεωρούνται ως κατεξοχήν υποδοχείς φοιτητών όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, υπερτονίζουν ως πλεονέκτημα την ύπαρξη θέρμανσης φυσικού αερίου σε σπίτια που προορίζονται για φοιτητές. Είναι συνήθεις οι φράσεις στις αγγελίες «κατάλληλο για φοιτητές», «ατομικό φυσικό αέριο» και ευτυχώς διαμερίσματα με σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου δεν είναι πλέον δυσεύρετα.

Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ότι το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεται ο φοιτητής κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλει ή να είναι σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνει πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού ανά πάσα στιγμή).

kouzinika

Ας δούμε όμως πώς καλύπτονται οι βασικές δραστηριότητες ενός φοιτητικού σπιτιού με την χρήση φυσικού αερίου:

Θέρμανση: Το φυσικό αέριο προσφέρει την δυνατότητα αυτονομίας στη θέρμανση ενός φοιτητικού διαμερίσματος προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες σπατάλες σε κόστος και ενέργεια αλλά και οι διαφωνίες με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Η οικονομία που επιτυγχάνεται στα έξοδα θέρμανσης είναι της τάξεως του 40%.

Σε ένα διαμέρισμα το οποίο δεν διαθέτει εξαρχής αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου είναι δυνατόν να εγκατασταθεί σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου το οποίο θα λειτουργεί αυτόνομα – ανεξάρτητα. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου είτε σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι είτε σε κάποιο ημιυπαίθριο χώρο.

Ζεστό νερό:. Συνήθως χρησιμοποιούνται ταχυθερμοσίφωνες φυσικού αερίου ή boiler αποθήκευσης φυσικού αερίου και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα.

Μαγείρεμα: Η χρήση φυσικού αερίου στο μαγείρεμα μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας με κουζίνα φυσικού αερίου (ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη). Στην περίπτωση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 70% σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες.

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

04:00

Σεισμός νότια της Κρήτης (pics)

03:40

Αρκεί μία topless φωτογραφία της για να σε πείσει να μείνεις μέσα;

03:20

Διπλός σεισμός νότια της Ρόδου (pics)

03:00

Κορωνοϊός: Ακόμα ένα κρουαζιερόπλοιο με επιβαίνοντες που έχουν μολυνθεί πλέει προς τη Φλόριντα

03:00

Η μουσική συνάντηση της Δέσποινας Βανδή με τον Δημήτρη Κοντόπουλο που... έριξε το instagram! (video)

02:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε δεκάδες δικαιούχους (pics)

02:20

Κορoνοϊός Ιταλία: Ερευνητές νοσοκομείου απομόνωσαν και «φωτογράφισαν» τον ιό (pics)

02:00

Ο Τραμπ έσωσε τη συνεδρίαση στη Wall Street - Ιστορική άνοδος για το πετρέλαιο

01:30

Koρονοϊός: Ο Έλληνας δημοσιογράφος που βάζει τον κόσμο στη θέση του

01:20

#Μένουμε_σπίτι: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Αποστόλης Τότσικας τώρα που μένει σπίτι (pics)

01:15

Έτσι θα παραμείνεις γυμνασμένος ακόμα και αν νομίζεις ότι γέρασες

01:00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved