ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Σπείρα πωλούσε βρέφη σε άτεκνα ζευγάρια

Τρίκαλα: Σπείρα πωλούσε βρέφη σε άτεκνα ζευγάρια

Εγκληματική οργάνωση παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών με επτά άτομα δράστες εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Τρίκαλα.

Συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις δράστες μεταξύ των οποίων ένας συμβολαιογράφος και μια 49χρονη δικηγόρος, και τρεις Βούλγαροι όπως και η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, το οποίο θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών.

Το ζευγάρι αστυνομικών

Aπό τις αρχές του προηγουμένου Αυγούστου, δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Στις 20.09.2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος Βούλγαρος που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 23.9.2014 μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών, έναντι 10.000 ευρώ.

Έπειτα από προσυνεννόηση, χθες το μεσημέρι, στα Τρίκαλα οι τρεις Βούλγαροι συναντήθηκαν με την 45χρονη και το ζευγάρι των δήθεν θετών γονέων.

Στη συνάντηση η 45χρονη πήρε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, 200 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την συναλλαγή οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έκαναν παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την χώρα.

Πως έφτασαν να πωλούν βρέφη

Οι δράστες προσέγγιζαν στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης, που δρούσαν στην Ελλάδα εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν πολλά χρήματα προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις νομικές διαδικασίες των υιοθεσιών.

Έφερναν στους υποψήφιους γονείς πολλά παιδιά για να... διαλέξουν

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα, αμέσως μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από υποψηφία ζευγάρια, προέβαινε στην ανεύρεση βρέφους της επιλογής τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανεύρεσης 2 ή 3 βρεφών, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:

· εννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας,

· το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,

· ένα αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων,

· επτά κινητά τηλέφωνα και

· ένα Ι.Χ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 11 τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στο Αιγάλεω: Τεμάχισαν και έκαψαν άνδρα