ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος διέπραταν διαρρήξεις στην Δυτική Φθιώτιδα (pics)

Πατέρας και γιος διέπραταν διαρρήξεις στην Δυτική Φθιώτιδα (pics)

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς ύστερα από έρευνα εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις από εξοχικές κυρίως κατοικίες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας.

Για τη συμμετοχή τους στην ομάδα συνελήφθησαν δύο υύκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53 και 23 ετών που είναι πατέρας και γιος. Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, ενώ κατηγορούνται ακόμη για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ενός 48χρονου ομοεθνή τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή ενός ακόμη συνεργού τους, στην εγκληματική δράση της ομάδας.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (οθόνες Η/Υ, dvd player , παιχνιδομηχανή, φωτογραφική μηχανή κ.α.),
  • διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα (χορτοκοπτικά, τρυπάνια, τροχοί, αλυσοπρίονα κ.α.),
  • διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • είδη διατροφής και ένδυσης, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (πλαστικά δοχεία, φορτιστές κινητών κ.ά.),
  • αεροβόλο όπλο,
  • όπλο τύπου φλόμπερ,
  • σπαθί εντός θήκης ,
  • ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 523 γραμμαρίων και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε πάρει από τους ανωτέρω δράστες και αποτελούσαν μέρος των κλοπιμαίων.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον οκτώ κλοπές – διαρρήξεις που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 01-08-2014 έως 26-09-2014, από εξοχικές κυρίως κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, διακόπτοντας σε κάποιες περιπτώσεις την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, παραβίαζαν τις οικίες και αφαιρούσαν κυρίως από το εσωτερικό τους, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα, τρόφιμα και είδη ένδυσης, ενώ η λεία που αποκόμισαν ξεπερνάει τις 14.500 ευρώ.

Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η προέλευση των υπολοίπων αντικειμένων διερευνάται. Επιπλέον από τους αστυνομικούς εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Τρίτη (07-10-2014), ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Από τα ξημερώματα έως το μεσημέρι χωρίς ρεύμα το νησί

Πάτρα: Άγνωστος μπαίνει στην συχνότητα της αστυνομίας και βωμολοχεί!

ΣΕΙΣΜΟΣ: 4,7 ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των φίλων του Εθνικού