ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο συνεργός του Μαζιώτη

Προφυλακιστέος ο συνεργός του Μαζιώτη

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την τυπική απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί επί της ουσίας, επικαλούμενος ότι δεν έχει λάβει πλήρη γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η συνέχεια η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους η ίδια χαρακτήρισε πανηγύρι την όλη υπόθεση, η οποία «δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνετε υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε στον Κολωνό το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Σταμπούλος στις μετακινήσεις του. Από τις μέχρισ στιγμής έρευνες δεν βρέθηκαν όπλα στο Ι.Χ. το οποίο αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στα εγκληματολογικά ΕΛ.ΑΣ.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μπροστά από ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Στο σημείο έχουν μεταβεί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχοντας μαζί τους φωτογραφίες του προφυλακιστέου, προκειμένου να συλλέξουν από τους κατοίκους της περιοχής στοιχεία για τον ίδιο.

Έδωσε χρόνο στους συνεργούς του να αδειάσουν τη γιάφκα;

«Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου, γιατί θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε...»

Στο κείμενο που έστειλε μέσα από τα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής ο Αντώνης Σταμπούλος και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, εξηγεί γιατί κράτησε «σκληρή» στάση απέναντι στους αστυνομικούς, αρνούμενος να δώσει αποτυπώματα και να φωτογραφηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν οι ασύλληπτοι συνεργοί του να έχουν τελικά στη διάθεση τους δύο 24ωρα, προκειμένου να αδειάσουν τη γιάφκα και να εξαφανίσουν στοιχεία από άλλα κρησφύγετα.

Βασικός μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα"

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Σταμπούλος, αποτελεί βασικό μέλος του επιχειρησιακού βραχίονα του «Επαναστατικού Αγώνα», τουλάχιστον από το 2009 κι αυτό εξηγείται από το γεγονός, ότι είχε μαζί του το «αρχείο» με τους στόχους που ετοιμαζόταν να χτυπήσει η τρομοκρατική οργάνωση. Στο πλαίσιο μάλιστα των κανόνων συνωμοτικότητας και των «στεγανών» του «Επαναστατικού Αγώνα» είχε φροντίσει να μην είναι σεσημασμένος για την αντιτρομοκρατική, παρά μόνο μία προσαγωγή όταν ήταν 19 ετών στο Μαρούσι... Ίσως λένε οι αστυνομικοί, πριν από τις έξι συλλήψεις για τον «Επαναστατικό Αγώνα» το 2010, να είχε περιφερειακό ρόλο και στη συνέχεια να «αναβαθμίστηκε» στην τρομοκρατική οργάνωση...

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος του Σταμπούλου στον «Επαναστατικό Αγώνα» (pics)

Στον ανακριτή ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο Α. Σταμπούλος (pics)

«Χτενίζει» την Αττική η Αντιτρομοκρατική

Αντιτρομοκρατική: Πού στρέφει τις έρευνες μετά την σύλληψη Σταμπούλου

Μήνυμα Σταμπούλου μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Βρίσκομαι αιχμάλωτος»

Αυτός είναι ο 30χρονος συνεργός του Μαζιώτη (pics&vid)