ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μεταγωγών ο Α. Σταμπούλος – Το προφίλ του φερόμενου συνεργάτη του Ν. Μαζιώτη

Στο Μεταγωγών ο Α. Σταμπούλος – Το προφίλ του φερόμενου συνεργάτη του Ν. Μαζιώτη

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο Μεταγωγών ο Αντώνης Σταμπούλος που συνελλήφθη στην περιοχή του Βύρωνα ως φερόμενο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Ο συλληφθέντας περιμένει την απόφαση του σχετικού συμβουλίου για το αν θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Όπως αποδείχθηκε ο Σταμπούλος δεν είχε προσαχθεί ποτέ και για το λόγο αυτό τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν ήταν καταγεγραμμένα. Στον κύκλο του ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ψηλός». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντ. Σταμπούλος δεν ήταν φοιτητής της σχολής καλών τεχνών όπως έλεγε αρχικά στους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σταμπούλος να συμμετείχε σε ληστείες με τον Ν. Μαζιώτη, εξαιτίας του διακριτικού τρόπου ζωής που είχε υιοθετήσει. Επίσης οι αρχές εξετάζουν σοβαρά μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο Αντ. Στάμπουλος ήταν μαζί με τον Ν. Μαζιώτη στη ληστεία του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας που έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Για το λόγο αυτό επανεξετάζουν όλα τα βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους από τις ληστείες του Μαζιώτη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο διαμέρισμα της Κυψέλης διότι υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να φιλοξενήθηκε εκεί η καταζητούμενη από τις αρχές Π. Ρούπα. Οι άντρες ψάχνουν, για αποτυπώματα και DNA έχουν στο διαμέρισμα - κρησφύγετο της οδού Δροσοπούλου, το οποίο είχε νοικιάσει ο Αντώνης Σταμπούλος με πλαστή ταυτότητα που έγραφε τα ψεύτικα στοιχεία Ευθύμιος Τσέργας, όπου βρέθηκαν δύο κράνη, το σπίτι του στο Μαρούσι, το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα του.

Ο φερόμενος ως συνεργάτης του Μαζιώτη κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή και αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες:

  • της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωσης
  • έκρηξης
  • κατοχής εκρηκτικών
  • κλοπής
  • πλαστογραφίας
  • αντίστασης κατά της αρχής
  • ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης
  • οπλοφορίας

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί έως ότου όπως αναφέρει η συνήγορός του, Ι. Κούρτοβικ να ενημερωθεί για τη δικογραφία, που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.

Επίσης, αναφερόμενη σε όσα στοιχεία έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Στο «μικροσκόπιο» οι φίλοι του Σταμπούλου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το περιβάλλον του 31χρονου συνεργού του Μαζιώτη, αφού εκεί όπως λένε, ίσως υπάρχουν ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Το 2002 μαζί με τον Αντώνη Σταμπούλο είχαν προσαχθεί τρία ακόμη άτομα στην αστυνομία, επειδή τοποθετούσαν αφίσες αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, χωρίς όμως να τους πάρουν τότε αποτυπώματα και γι αυτό ο 31χρονος ήταν «καθαρός» για την αντιτρομοκρατική.

Δύο χρόνια αργότερα, κάποιοι από αυτούς είχαν προσαχθεί και πάλι κοντά στο Πολυτεχνείο, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους.

Εντωμεταξύ σήμερα είνα προγραματισμένη να γίνει η μεταγωγή του Σταμπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος κρίθηκε την Κυριακή προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο συνεργός του Μαζιώτη

Στον Κολωνό βρέθηκε το Ι.Χ. του Σταμπούλου