ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη δικηγόρος που έκλεβε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη δικηγόρος που έκλεβε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ένας δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκταμίευε δήθεν για λογαριασμό πελατών του χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο 40χρονος κατηγορούμενος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και μετά την σε βάρος του άσκηση της προβλεπόμενης ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος δικηγόρος, εκμεταλλευόμενος την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν χρηματικά ποσά που είχαν καταθέσει υπόδικοι πελάτες του στο στάδιο της ποινικής προδικασίας (χρηματικές εγγυήσεις, κατασχέσεις), παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο ώστε να φαίνεται ότι αυτές επιβάλλουν την επιστροφή των παραπάνω ποσών προς τους κατηγορουμένους. Ακολούθως, φέρεται ότι συνέτασσε πλαστά πληρεξούσια, ενώ χρησιμοποιώντας σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανιζόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εισπράττοντας τα χρήματα.

Από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε εκτιμάται ότι ξεκίνησε η δράση του, κατηγορείται ότι επισκέφθηκε τέσσερις φορές το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα αποσπώντας παράνομα 11.565 ευρώ. Η τελευταία του «επίσκεψη» ήταν τη Δευτέρα 6/10 και έμελλε να είναι η μοιραία, αφού συνελήφθη την ώρα που εισέπραξε με τον συγκεκριμένο τρόπο σχεδόν 2.500 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σφραγίδες που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δράση του, πλήθος παραποιημένων εγγράφων κι ένα αεροβόλο πιστόλι.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: ΕΔΕ από τις στρατιωτικές Αρχές

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα

Καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Στις φλόγες αυτοκίνητο στον κόμβο Λυκόβρυσης (pics)