ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Συζητήθηκε η αγωγή απολυμένων εργαζομένων κατά της «Κοκα-Κόλα 3Ε»

Θεσ/νίκη: Συζητήθηκε η αγωγή απολυμένων εργαζομένων κατά της «Κοκα-Κόλα 3Ε»

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσαν οι 33 εργαζόμενοι της «Κόκα-Κόλα 3Ε» κατά της εταιρείας, με την οποία ζητούν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις τους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία δεν έκανε διαβούλευση με το Σωματείο τους, ούτε τήρησε το 5% (ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων) που ορίζει ο νόμος, ενώ κάνουν λόγο για «μεθοδευμένες» απολύσεις.

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκαναν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόκα-Κόλα 3Ε», όπως επίσης και στέλεχος της εταιρείας. Ο τελευταίος αρνήθηκε ότι επρόκειτο για «ομαδική απόλυση» -όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι- ενώ δικαιολόγησε την απόφαση της επιχείρησης κάνοντας επίκληση στην προσπάθεια μείωσης του κόστους εξαιτίας των ζημιών και της οικονομικής κρίσης. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκανε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω απολύσεις έγιναν στις 30 Σεπτέμβρη του 2013, όταν η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την αλλαγή στον τρόπο διακίνησης των προϊόντων της στη Θεσσαλονίκη και την ανάληψη αυτής της δραστηριότητας από εξωτερικούς συνεργάτες. Έκτοτε εργαζόμενοι και απολυμένοι πραγματοποιούν απεργία.

Παρόντες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ήταν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σε ένδειξη συμπαράστασης. Μάλιστα, προανήγγειλαν ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά θα δίνουν τέσσερα μεροκάματα το μήνα για τους απεργούς που ένα χρόνο τώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: ΙΧ προσέκρουσε σε ντελαπαρισμένο όχημα - 4 τραυματίες

Μάνη: Άρση απορρήτου και αναπαράσταση για το διπλό φονικό

Φθιώτιδα: Συνελήφθη και τρίτο μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι ηλικιωμένων σε χωριό των Ιωαννίνων

ΣτΕ: Την Παρασκευή θα συζητηθεί η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση