ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη για τα επιδόματα τυφλότητας

Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη για τα επιδόματα τυφλότητας

Η Εισαγγελία Ζακύνθου προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Ο νομάρχης Ζακύνθου κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, για ποσό που ξεπερνά τα 120 χιλ. ευρώ, ενώ ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση περνά στην κύρια ανάκριση και οφείλουν οι διωκόμενοι να αποδείξουν πως δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο, ειδάλλως θα παραπεμφθούν σε δίκες με τις παραπάνω ή με τροποποιημένες κατηγορίες.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των δύο παραπάνω προσώπων, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ζακύνθου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα τόσο στον Διον. Γάσπαρο όσο και στον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο έχει συνταξιοδοτηθεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης δίωξης σε βαθμό πλημμελήμματος κατά δεκάδων επιδοματούχων τυφλότητας που αποφάσισε η Εισαγγελία Ζακύνθου, επειδή όπως προέκυψε από τα στοιχεία, εισέπρατταν τα επιδόματα δίχως να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών για κλοπή

Ρόδος: Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων και καταστημάτων

Θεσ/νίκη: Συζητήθηκε η αγωγή απολυμένων εργαζομένων κατά της «Κοκα-Κόλα 3Ε»

Κρήτη: ΙΧ προσέκρουσε σε ντελαπαρισμένο όχημα - 4 τραυματίες

Μάνη: Άρση απορρήτου και αναπαράσταση για το διπλό φονικό