ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων και καταστημάτων

Ρόδος: Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων και καταστημάτων

Ένας 30χρονος και ένας 38χρονος που κατηγορούνται για διαρρήξεις σε οχήματα και κατάστήματα της Ρόδου «μοιράστηκαν» ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 34 και 33 ετών, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, ο 38χρονος και ο 30χρονος πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 6, 7 αλλά και 12 Μαΐου 2010 παραβίασαν τρία ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στη συνέχεια οι δράστες πούλησαν τους υπολογιστές στους δύο Αλβανούς, και όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα τους βρήκαν στη κατοχή των τελευταίων.

Επίσης ο 38χρονος και ο 30χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τις 18 έως τις 23 Μαΐου 2010 διέρρηξαν έξι καταστήματα από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 766 ευρώ, ενώ και στις 16 Μαΐου 2010 αφαίρεσαν το πορτοφόλι 45χρονης ημεδαπής η οποία βρισκόταν σε Ιερό Ναό της πόλης μας.

Οι δράστες δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τα κλοπιμαία, όσα βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσ/νίκη: Συζητήθηκε η αγωγή απολυμένων εργαζομένων κατά της «Κοκα-Κόλα 3Ε»

Κρήτη: ΙΧ προσέκρουσε σε ντελαπαρισμένο όχημα - 4 τραυματίες

Μάνη: Άρση απορρήτου και αναπαράσταση για το διπλό φονικό

Φθιώτιδα: Συνελήφθη και τρίτο μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές