ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 19 συλλήψεις σε 24 ώρες για διάφορα αδικήματα

Θεσσαλονίκη: 19 συλλήψεις σε 24 ώρες για διάφορα αδικήματα

Στη σύλληψη δεκαεννέα ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους, στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

  • 1 άτομο για απόπειρα ληστείας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (10-10-2014), στην Τούμπα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούμενος με μοτοσικλέτα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσάντα 34χρονης διερχόμενης πεζής, ρίχνοντάς την στο οδόστρωμα. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας προέκυψε ότι, την 7-10-2014, με τον ίδιο τρόπο, ο 36χρονος διέπραξε ληστεία σε βάρος 54χρονης ημεδαπής, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε προγενέστερο χρόνο, είχε αφαιρέσει το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε.
  • 6 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών , καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαίνη, χασίς και ναρκωτικά δισκία).
  • 4 άτομα διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 55χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης, μία διάταξη και πέντε (5) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή, για παραβάσεις οικονομικής φύσης.
  • 1 άτομο για κλοπή . Πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βραδινές ώρες χθες (10-10-2014), αφού διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή κέντρου πόλης, αφαίρεσε από το εσωτερικό του δύο 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών . Οι συλληφθέντες στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων . Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στην Καλαμαριά, διαπιστώθηκε εγκατάσταση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούσαν ως παιγνιομηχανήματα. Συνελήφθη η 20χρονη υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
  • 2 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητος οδήγησης και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης).
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πήγε να σώσει τον πατέρα του και χτυπήθηκε από ρεύμα

Αλλαγές στο δημοτικό σχολείο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

Κρήτη: Ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάρρηξη σε ναό

Στα 3 δισ. ευρώ εκτιμάται το ετήσιο κόστος των τροχαίων στην Ελλάδα

Ζαγοροχώρια: Αρκούδα εισέβαλε σε καφενείο