ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Σε δημοπρασία ένα κοπάδι αιγοπρόβατα

Πολύγυρος: Σε δημοπρασία ένα κοπάδι αιγοπρόβατα

Στο «σφυρί» βγάζει ο δήμος Πολυγύρου ένα κοπάδι αιγοπρόβατα, σε δημοπρασία που διοργανώνεται στις 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο, Ιωάννη Μαρινούδη, πρόκειται για ένα κοπάδι 34 προβάτων και 59 αιγών.

Ο δήμος προχωρά στην πώληση των κατασχεμένων προβάτων με τιμή εκκίνησης 2.030 ευρώ. Τα πρόβατα κατασχέθηκαν από κτηνοτρόφο- έπειτα από μακροχρόνια διαδικασία- καθώς τα είχε σε μονάδα όπου λειτουργούσε, στο σπίτι του, πράξη που απαγορεύεται από τη νομοθεσία, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαρινούδης.
Ο δήμος αποφάσισε να πουλήσει τα πρόβατα, αφού σύμφωνα με τον δημοτικό υπάλληλο, το κόστος για τη συντήρησή τους είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περίληψη της διακήρυξης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 203 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) Ευάγγελος Τσιομπανίδης υπογράμμισε ότι το ΑΚΚΕΛ τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και πως παρόλο που υπήρξε κινητικότητα στους κόλπους των κτηνοτρόφων για να σταματήσει η δημοπρασία, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιομπανίδης, ο ίδιος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το θέμα, ότι δηλαδή αν και ο Δήμος ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του κοπαδιού να απομακρύνει τα ζώα και της πρότεινε να της φτιάξει στάβλο εκτός κατοικημένης περιοχής, αυτή δεν συμφώνησε.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ επεσήμανε για μια ακόμη φορά το "καυτό" ζήτημα για τους κτηνοτρόφους, που αφορά την απλοποίηση της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που σχεδόν το 90% -όπως είπε- είναι παράνομες (στάνες, μαντριά κ.ά.).

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Ο Φίλιππος ο αρματηλάτης του ψηφιδωτού;

Ρoή Ειδήσεων