ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκλεβε φορτηγά - Στα 175.000 € η λεία

Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκλεβε φορτηγά - Στα 175.000 € η λεία

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών. Συνολικά είχαν κλέψει εννέα φορτηγά, από την Αρκαδία, την Λακωνία και την Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Σπάρτη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ένας 50χρονος και μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε Ρομά, 35, 36, 61, 37 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Πως δρούσε η εγκληματική ομάδα

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν φορτηγά αυτοκίνητα, τα έκλεβαν, τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία και με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν, ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Ασφάλεια Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι η εν λόγω ομάδα από τις 9 Αυγούστου 2014 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, είχε κλέψει έντεκα φορτηγά καθώς και μια μηχανή από διάφορες περιοχές όπως την Κερασίτσα και την Επισκοπή Τεγέας, την Τρίπολη, το Γύθειο, την Τρίοδο Μεσσηνίας και την περιοχή της Μονεμβασιάς, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα εγκατέλειψαν. Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει φορτηγά που η αξία τους αγγίζει τις 175.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία φορτηγά οχήματα και τμήματα φορτηγών, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία ήταν προϊόν κλοπής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ένα κυνηγετικό όπλο, μια σπάθα, κόφτης μετάλλων, έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σπάρτης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Σπάρτης, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Π. Φύσσας: Το χρονικό της δολοφονίας όπως το περιγράφει ο εισαγγελέας

Κρήτη: Αδέλφια πυροβόλησαν... αδέλφια - Ένας τραυματίας

Έβρος: Έξι διακινητές και 35 μετανάστες συνελήφθησαν σε 24 ώρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο νομό Καβάλας (pics)

Μεσσηνία: Σε ξενώνα ψυχασθενών η 58χρονη που «έχτισε» τη νεκρή μητέρα της