ΕΛΛΑΔΑ

«Μένουμε στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουμε για το νοίκι» (vid)

«Μένουμε στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουμε για το νοίκι» (vid)

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η είδηση ότι μία τετραμελής οικογένεια ζει στο αυτοκίνητό της εδώ και 15 ημέρες – Επίδειξη ανθρωπιάς από έναν συνταξιούχο που προσέφερε το σπίτι του

Η οικογένεια της κυρίας Μαρίας από το Νέο Ηράκλειο τις τελευταίες 15 ημέρες αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι στο διαμέρισμα που κατοικούσε με αποτέλεσμα, να κάνει σπίτι της το αυτοκίνητο.

Όπως αποκαλύπτει στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 η κυρία Μαρία, μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας, μαζί με το σύζυγό της περιφρουρούν το αυτοκίνητο για να κοιμούνται με ασφάλεια τα παιδιά ενώ τα προσωπικά αντικείμενά τους φυλάσσονται σε μια αποθήκη.

«Θα έκανα οποιαδήποτε δουλειά», λέει η κυρία Μαρία επισημαίνοντας πως εξίσου δύσκολο είναι και το ζήτημα του φαγητού.

«Δε ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω απλά πράγματα, ανθρώπινα, καθημερινά», τονίζει η κυρία Μαρία.

«Ράγισε καρδιές» ο συνταξιούχος

Στην απεγνωσμένη έκκληση της κυρίας Μαρίας ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας. Μία ακόμη απόδειξη ότι οι Έλληνες δεν έχουμε ξεχάσει την ανθρωπιά μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας τηλεθεατής που προσέφερε το σπίτι του στην άστεγη οικογένεια προκειμένου να εγκατασταθεί.

Ο κ. Σωτήρης Λαδέας ανταποκρίθηκε στην έκκληση της οικογένειας.

Μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου με όση δύναμη διέθετε, καθώς ξεσπούσε συνεχώς σε λυγμούς, ο κ. Σωτήρης είπε «Βλέπω την οικογένεια και έχει σπάσει η καρδιά μου».

«Έχει σπάσει και η δικιά μας καρδιά κύριε Σωτήρη. Μην κλαίτε γιατί θα βάλω κι εγώ τα κλάματα στον αέρα και θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...», είπε η Πόπη Τσαπανίδου και ακολούθησαν αρκετά δευτερόλεπτα σιωπής.

Μάλιστα αστειευόμενη η δημοσιογράφος και θέλοντας να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, τον προειδοποίησε ότι μπορεί δίνοντας το σπίτι του στην ταλαιπωρημένη οικογένεια να το πληρώσει ακριβά στην εφορία.

Η απάντηση όμως του κ. Σωτήρη ήταν αφοπλιστική και άκρως συγκινητική.

«Δεν με πειράζει καθόλου. Αρκεί να τακτοποιηθεί αυτή η οικογένεια. Να βρει ένα σκέπαστρο να κάτσουν μέσα τα παιδάκια.» είπε ο ίδιος.

Δείτε τη συνομιλία στο βίντεο που ακολουθεί

Διαβάστε επίσης:

Αλβανός δημοσιογράφος: Ντροπή όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη

«Συναγερμός» στην Κύπρο: Η Τουρκία πραγματοποιεί την απειλή της με 3 πλοία

Κολωνάκι: Έκλεψαν από 90χρονη πρώην δικαστικό 2 εκατομμύρια ευρώ