ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από το σούπερ μάρκετ στο Ίλιον (pics)

Συγκλονιστικές εικόνες από το σούπερ μάρκετ στο Ίλιον (pics)

Πώς εγκλωβισμένοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή από το πάρκινγκ-Κινδύνευσαν παιδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου που βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας

Μία μέρα μετά από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, οι εικόνες που έρχονται στο φως μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Από θαύμα δεν υπήρξαν τελικά θύματα στον Ίλιον και το Περιστέρι, περιοχές όπου βρέθηκαν στην κυριολεξία στο έλεος της κακοκαιρίας.

Αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα, περιουσίες χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά , δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, πλημμύρισαν πάρκινγκ και το κυριότερο… άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν…

Το χρονικό της καταστροφής στο σούπερ μάρκετ

Η δυνατή νεροποντή που προκάλεσε την πλημμύρα μέχρι το ταβάνι του υπόγειου πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον άφησε πίσω της ζημιές στα οχήματα που βρίσκονταν μέσα, ενώ οι οδηγοί κατάφεραν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή να σωθούν. Μαρτυρίες αναφέρουν πως επτά άτομα κινδύνεψαν να πνιγούν, ωστόσο, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, με αποτέλεσμα να σωθούν στο παρά πέντε.

a8

Πυροσβέστες όλη τη νύχτα αντλούσαν τα νερά από το υπόγειο πάρκινγκ και μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν γνώριζε αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο χώρο.

Σήμερα το πρωί (25/10/2014) οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση στο πρώτο υπόγειο του πάρκινγκ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση άντλησης υδάτων στο δεύτερο υπόγειο.

Την ίδια στιγμή σε άλλα σημεία της περιοχής οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους , με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να τρέχουν και να μη φτάνουν…

a7

Εφιάλτης και στο Κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και το Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου, όπου εκείνη την ώρα προπονούνταν παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν τα νερά άρχισαν να μπαίνουν στο χώρο, άνθρωποι της ομάδας προστάτευσαν τα παιδιά, ενώ την τελευταία στιγμή έφεραν πίσω στο γήπεδο όσα επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή.

a2

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο γυμναστήριο ανυπολόγιστες με το υπόγειο πάρκινγκ να πλημμυρίζει και να χάνονται τα πάντα μέσα σε μία στιγμή.

Μία ημέρα μετά την καταστροφή αίσθηση προκαλούν για άλλη μία φορά οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες κάνουν λόγο για ένα γυμναστήριο, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ρέματα.

Μία ώρα ήταν αρκετή…

Μέσα σε λίγα λεπτά πολλές περιοχές της Αττικής «χάθηκαν» κάτω από τα ορμητικά νερά.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής όλη τη νύχτα επιχειρούσαν σε διάφορες περιοχές, με την Υπηρεσία να δέχεται τη μία κλήση μετά την άλλη.

Συνολικά μέχρι και σήμερα το πρωί (25/10/2014) έγιναν πάνω από 1.000 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων στην Αττική, ενώ περισσότερα από 250 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Σκηνικό χάους στην Αττική από την κακοκαιρία

«Πνίγηκε» η Αττική

Ρένα Δούρου: Οι πολίτες δοκιμάζονται για πολλοστή φορά

Αττική: Επί ποδός η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των καταστροφών

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική

Ίλιον: Θρίλερ σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ - Ψάχνουν για εγκλωβισμένους

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Κυκλοφοριακό χάος λόγω κακοκαιρίας

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στους δρόμους σε Φλώρινα και Καστοριά

Εικόνες καταστροφής στη Νίκαια (pics&vid)