ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς δήμους

Την ερχόμενη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς δήμους

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους δήμους της Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τις αποζημιώσεις θα καταβάλει η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή (31/10/2014) ο αρμόδιος για την Πρόνοια υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων έξι δήμων που υπέβαλαν αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο υφυπουργός Εργασίας, θα δοθούν συνολικά 304.667 ευρώ στους δήμους, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιά και Αχαρνών.

Αναλυτικότερα:

  • ο δήμος Ιλίου θα λάβει 73.368 ευρώ,
  • ο δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού 70.433 ευρώ,
  • ο δήμος Φυλής 63.390 ευρώ,
  • ο δήμος Περιστερίου 44.021 ευρώ,
  • ο δήμος Πειραιώς 20.000 ευρώ και
  • ο δήμος Αχαρνών 33.455.

Το ποσό αφορά μόνο τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 587 ευρώ, καθώς, όπως διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου, προς το παρόν δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημίωση οικοσκευών ή μικροζημιών σε κατοικίες.

Την Παρασκευή (31/10/2014) το μεσημέρι, οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ασπροπύργου, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Χαϊδαρίου, υπέβαλλαν στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας αιτήματα για χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος συνολικού ποσού 75.116 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις