ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς δήμους

Την ερχόμενη εβδομάδα οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς δήμους

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους δήμους της Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τις αποζημιώσεις θα καταβάλει η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή (31/10/2014) ο αρμόδιος για την Πρόνοια υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων έξι δήμων που υπέβαλαν αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο υφυπουργός Εργασίας, θα δοθούν συνολικά 304.667 ευρώ στους δήμους, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιά και Αχαρνών.

Αναλυτικότερα:

  • ο δήμος Ιλίου θα λάβει 73.368 ευρώ,
  • ο δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού 70.433 ευρώ,
  • ο δήμος Φυλής 63.390 ευρώ,
  • ο δήμος Περιστερίου 44.021 ευρώ,
  • ο δήμος Πειραιώς 20.000 ευρώ και
  • ο δήμος Αχαρνών 33.455.

Το ποσό αφορά μόνο τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 587 ευρώ, καθώς, όπως διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου, προς το παρόν δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημίωση οικοσκευών ή μικροζημιών σε κατοικίες.

Την Παρασκευή (31/10/2014) το μεσημέρι, οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ασπροπύργου, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Χαϊδαρίου, υπέβαλλαν στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας αιτήματα για χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος συνολικού ποσού 75.116 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων