ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας στην Καστοριά

Μαθήματα εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας στην Καστοριά

Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς στα πλαίσια των δράσεων του πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας.

Η κίνηση αυτή προήλθε από την θέληση του συλλόγου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία αλλά και να αναπτυχθεί το επίπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας σε τέσσερις κύκλους, με συνολικά 120 ώρες διδασκαλίας σε κάθε κύκλο.

Οι τέσσερεις κύκλοι μπορούν να ολοκληρωθούν είτε παρακολουθώντας κανονικά τμήματα είτε ταχύρυθμα:

  • Τα κανονικά τμήματα διαρκούν 8 μήνες ανά κύκλο με δύο δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.
  • Τα εντατικά τμήματα έχουν διάρκεια 4 μήνες ανά κύκλο με τέσσερα δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, χορηγείται βεβαίωση από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των απαιτούμενων 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ. που απαιτούνται για κάθε κύκλο.

Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων κύκλων, ο μαθητής θα είναι σε θέση να εξεταστεί για την απόκτηση του πτυχίου επάρκειας στη νοηματική γλώσσα. Οι εξετάσεις της επάρκειας διεξάγονται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με έδρα την Αθήνα, η οποία και χορηγεί το αντίστοιχο πτυχίο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την απόκτηση του πτυχίου της επάρκειας, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα τμήματα διερμηνείας του Κ.Ε.Ν.Γ. Τα τμήματα διερμηνείας διαρκούν δύο κύκλους κανονικών και εντατικών μαθημάτων και με την ολοκλήρωση τους, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. για την απόκτηση του πτυχίου Διερμηνείας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο ΤΕΙ Καστοριάς με δάσκαλο από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Πηγή: fouit.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων