Αφού δεν συλλαμβάνουμε τον Σήφη ας τον... «μαντρώσουμε»

Νewsbomb

Αφού δεν συλλαμβάνουμε τον Σήφη ας τον... «μαντρώσουμε»

Στο θέμα της παρουσίας του κροκόδειλου «Σήφη» στο φράγμα των Ποταμών επανέρχεται η Δημοτική Αρχή Αμαρίου και θέτει, όπως επισημαίνει «μια διάσταση που ξεφεύγει από τη φιλολογία των τελευταίων μηνών».

Η διάσταση αυτή, σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή Αμαρίου έχει να κάνει με την περίφραξη του επίμαχου χώρου που βρίσκεται ο κροκόδειλος, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

«Έχουμε να επισημάνουμε κάτι που ξεφεύγει από τη φιλολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά µε τον κροκόδειλο και το Φράγµα των Ποταµών. Παρόλο που το φράγµα έχει ολοκληρωθεί από αρκετά χρόνια, ο περιφερειακός δρόµος δεν έχει τελειώσει ούτε και η περίφραξη του. Το αναφέρουµε τώρα και το επισηµαίνουµε, λόγω της άκαρπης προσπάθειας σύλληψης του ερπετού.

Από την πρώτη στιγµή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Φράγµατος, έπρεπε να ληφθούν µέτρα περίφραξης όλου του χώρου, που ελέγχεται από τον ΟΑΚ (πρώην ΟΑ∆ΥΚ). Το ότι ακόµα δεν έχουµε ατύχηµα είναι ζήτηµα τύχης, δεδοµένου ότι η περιοχή της τεχνητής λίµνης είναι προσβάσιµη σε οποιονδήποτε σε έκταση πολλών χιλιοµέτρων. Τώρα όµως, µε την παρουσία του σαρκοφάγου ερπετού είναι επιτακτική η ανάγκη της σήµανσης και φύλαξης του ευρύτερου χώρου του Φράγµατος.

Ως ∆ήµος Αµαρίου έχουµε την υποχρέωση να προστατεύσουµε τους δηµότες των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, τις περιουσίες τους, αλλά και τους επισκέπτες. Θεωρούµε ότι ωρίµασαν οι συνθήκες για λήψη όλων των απαραίτητων µέτρων, σε θέµατα σήµανσης, ασφάλειας και προστασίας της περιοχής στο σύνολό της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved