ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων στον δήμο Αιγιαλείας

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων στον δήμο Αιγιαλείας

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Δευτέρα (10/11) όλα τα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, οι έλεγχοι που έγιναν στα κτίρια έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (7/11).

Δεν θα λειτουργήσουν όμως δύο παιδικοί σταθμοί, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Παναγόπουλος, από το πρωί του Σαββάτου (8/11) δόθηκε προτεραιότητα στους ελέγχους τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες. Πάντως και στην περίπτωση των δημοσίων υπηρεσιών, μετά τους ελέγχους που έγιναν στα κτίρια, δόθηκε το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν κανονικά αύριο το πρωί.

Όσον αφορά τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε πολυκατοικίες, αλλά και σε μονοκατοικίες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε τοιχοποιίες διαμερισμάτων και διαδρόμων, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στην στατικότητα των κτιρίων. Όμως, όπως πρόσθεσε, η αποκατάσταση αυτών των ζημιών απαιτεί χρήματα.

Στο μεταξύ στο Αίγιο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, τα οποία μαζί με μηχανικούς του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε κτίρια και θα αξιολογήσουν τις ζημιές.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, στο δήμο Αιγιαλείας έχουν υποβληθεί περισσότερα από 360 αιτήματα πολιτών για ελέγχους σε κτίρια.

Ρoή Ειδήσεων