ΕΛΛΑΔΑ

Επτά σκουπιδότοποι φαίνονται ανοιχτοί στην Αρκαδία

Επτά σκουπιδότοποι φαίνονται ανοιχτοί στην Αρκαδία

Μετά από σχετικά ερωτήματα, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με τα πρόστιμα που είναι πιθανό να επιβληθούν στην Ελλάδα για τους σκουπιδότοπους.

Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ο Δήμαρχος είπε ότι: «στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης εναντίον της Ελλάδας για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων που δεν έχει γίνει. Το πρόστιμο είναι 55.000 ευρώ την ημέρα! Αφορά συγκεκριμένους ΧΑΔΑ που φαίνονται ενεργοί και που δεν έχουν κλείσει ακόμα».

Στο Νομό Αρκαδίας υπάρχουν ότι υπάρχουν 7 ενεργοί ΧΑΔΑ. Σο Δήμο Τρίπολης φαίνεται ανοιχτός μόνο ο σκουπιδότοπος στην Τεγέα. Εξηγήθηκε ότι αυτός ο σκουπιδότοπος είναι κλειστός εδώ και χρόνια και ότι ο μόνος που είναι ανοιχτός είναι στο Λεβίδι. Για το Πλάτωμα έδειχνε ότι είναι κλειστός προς αποκατάσταση.

Εγώ τους είπα ότι δεν υφίσταται σκουπιδότοπος στην Τεγέα και στο επόμενο συμβούλιο θα έρθει θέμα το συμβούλιο, για να οριστεί επιτροπή Δήμου και Περιφέρειας να κάνουν έλεγχο και να στείλουν πόρισμα στην Αθήνα για να γλιτώσουμε κάποια πρόστιμα.

Για την αποκατάσταση, η μελέτη για το Πλάτωμα τώρα συντάσσεται! Υπήρχε μία προμελέτη που δεν είναι εφαρμόσιμη.»

Σχετικές ειδήσεις