ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν στο Βόλο οι 52 μετανάστες της Αλοννήσου

Έφτασαν στο Βόλο οι 52 μετανάστες της Αλοννήσου

Στις 20:50 το βράδυ της Τρίτης (11/11), (και αφού πρώτα κατέβηκαν οι επιβάτες και τα αυτοκίνητα) αποβιβάστηκαν από το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» στο λιμάνι του Βόλου, από τη Σκόπελο οι 52 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 10 παιδιά και 22 γυναίκες, που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στη βραχονησίδα Γιούρα, ανοιχτά της Αλοννήσου, όπου, κατά πάσα πιθανότητα, τους εγκατέλειψαν Τούρκοι δουλέμποροι.

Η αποβίβαση γίνεται κατά ομάδες, η πρώτη ομάδα μόλις βγήκε από το πλοίο και κατευθύνεται προς το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, ενώ το λεωφορείο της Αστυνομίας αναμένεται να κάνει άλλα δύο δρομολόγια, ώστε να μεταφέρει το σύνολο των μεταναστών στο χώρο που θα φιλοξενηθούν.

Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και ήδη τους παρέλαβε η Αστυνομία για να τους μεταφέρει με λεωφορείο στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου θα μείνουν άγνωστο για πόσες ημέρες.

Οι μετανάστες, αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα και με κινητό τηλέφωνο ενημέρωσαν το 112 (Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης), με αποτέλεσμα να πάει επί τόπου το πλωτό του Λιμεναρχείου Σκοπέλου που τους εντόπισε στις 5 σήμερα το πρωί, ενώ εκτιμάται ότι βρίσκονταν στα Γιούρα για αρκετές ώρες.

Πρόκειται για 20 άνδρες, 22 γυναίκες και 10 παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία, που ήταν καλά στην υγεία τους, αρχικά μεταφέρθηκαν στη Σκόπελο με στη συνέχεια με το «Πρωτεύς» έφτασαν στο Βόλο.

Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ετοιμάστηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, όπου θα φιλοξενηθούν, ενώ επί τόπου τους αναμένει κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Στους μετανάστες θα προσφερθεί δείπνο, ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά της Εκκλησίας και από αύριο αναμένεται η Αστυνομία να πάρει καταθέσεις από τους ενήλικες, ενώ στη συνέχεια θα κινηθούν η διαδικασία απέλασης ή ελευθερίας με όρους.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων