ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χαρ. Καφύρας

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χαρ. Καφύρας

Στον Άρειο Πάγο ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος την Τρίτη (11/11), από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας, για τις φωτιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Καφύρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα είναι και η δικαίωσή μου.

Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό του Τριμελούς Εφετείου Πατρών για την υπόθεση των πυρκαγιών του 2007, θέτει για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ακούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Με το κεντρικό Κράτος σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσει έγκαιρα την έκταση και την ένταση του κινδύνου των πυρκαγιών του 2007, σε πλήρη αδυναμία να σχεδιάσει και να συντονιστεί, σε πλήρη αδυναμία να διαθέσει όλα τα αναγκαία μέσα και να παρέμβει αποτελεσματικά, πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται η ευθύνη στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Χωρίς μέσα και αποφασιστικές αρμοδιότητες, στη δίνη μιας ανεπανάληπτης ιστορικά θεομηνίας, που από μια στιγμή και μετά, κανένα μέσο και καμιά τεχνολογία δεν μπορούσε να σταματήσει, η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την ακριβοδίκαιη απόδοση των ουσιαστικών ευθυνών.

Εγώ, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και επαναλαμβάνω ότι είμαι αθώος, έκανα το ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007 και των συνεπειών αυτών απέναντι σε μια κυβέρνηση και κεντρική διοίκηση εν παραλυσία και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ στον Άρειο Πάγο».

Σχετικές ειδήσεις