ΕΛΛΑΔΑ

«Φουσκώνει» το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό

«Φουσκώνει» το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό

Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη (03/12/2014) εν αναμονή της σημερινής έκδοσης της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για το αίτημα του απεργού πείνας να λάβει άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του.

Ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων γίνεται τόσο για τον ίδιο τον Ρωμανό, όσο και για τους άλλους τρεις απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη.

Παράλληλα, από τα ξημερώματα υπό κατάληψη τελεί το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου στεγάζεται η πρυτανεία του Ιδρύματος, από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιείται από το πρωί και στο δημαρχείο Ηράκλειου. Στην Αθήνα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης.

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται, πως χθες, Τρίτη, σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που πραγματοποιήθηκε ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας.

Αναποδογυρισμένα και καμένα αυτοκίνητα, στις φλόγες λεωφορείο του ΟΑΣΑ, πύρινα οδοφράγματα, χημικά και προσαγωγές «έντυσαν» το σκηνικό της νύχτας, στα δρόμους των Εξαρχείων.

Οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε 31 προσαγωγές, από τις οποίες 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Γονείς Ρωμανού: Ο Νίκος έχει δικαίωμα στη μόρφωση, ό,τι κι αν συνέβη»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, Τρίτη, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γιατροί και φίλοι των τεσσάρων απεργών πείνας, τονίστηκε ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει το «δικαίωμα στη μόρφωση οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί».
Παράλληλα, ανέφεραν, ότι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας πείνας.

Κινητικότητα στην κυβέρνηση

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικές ειδήσεις