ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες καταστροφής από την υπερχείλιση του ποταμού Γαλλικού

Εικόνες καταστροφής από την υπερχείλιση του ποταμού Γαλλικού

Σε κατάσταση… πολιορκίας βρίσκονται δρόμοι και οικισμοί κοντά στον ποταμό Γαλλικό, ο οποίος υπερχείλισε και «έπνιξε» τη γύρω περιοχή

Νωρίτερα σήμερα (Πέμπτη 04/12/2014) απεγκλωβίστηκε οδηγός που επεχείρησε να περάσει πλημμυρισμένη γέφυρα στο χωριό Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το seleo, το χωριό Φιλαδέλφεια και τρεις κοντινοί οικισμοί έχει αποκλειστεί καθώς οι δρόμοι και οι γέφυρες που οδηγούν σε αυτά έχουν πλημμυρίσει από την ισχυρή βροχόπτωση και είναι αδύνατον να τους διασχίσει κανείς.

Στο σημείο σπεύδει ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις κάτωθι Δημοτικές Οδούς και διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Δημοτική Οδός από Σίνδο προς Βιολογικό Καθαρισμό,

Δημοτική Οδός από Πεντάλοφο προς Βουστάσια και

Δημοτική Οδός από Πεντάλοφο προς Φιλαδέλφεια.

Επίσης, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην

Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ασσήρου, ενώ από χθες εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ηρακλείου .

Επίσης στο νομό Κιλκίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους σε ισόπεδες διαβάσεις του Γαλλικού ποταμού επί των Επαρχιακών Οδών:

• Ακροποταμιάς – Λαοδικηνού,

• Αργυρούπολης – Σεβαστού,

• Τερπύλου – Μεταξωχωρίου, καθώς και

• από το Δ.Δ. Γαλλικού προς Δ.Δ. Μανδρών.